Ο Κιλιτσντάρογλου το… χαβά του. "Τίνος είναι η Ψέριμος αδελφέ;"


10-01-2018 9:02

Το έχει ξαναπεί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, πως θέλει να πάρει τα ελληνικά νησιά. Τα οποία δεν θεωρεί ελληνικά αλλά τουρκικά.

Το κάνει για τους δικούς του εσωτερικούς λόγους. Για να… πικάρει τον Ερντογάν. Αλλά και τους Έλληνες. Γι’ αυτό και συνεχώς συνδέει τα ελληνικά νησιά (που εκείνος θεωρεί τουρκικά) με ένα άλλο θέμα που «πονάει»: το Κυπριακό. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μίλησε ξανά για «κατοχή» της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου. Και καλεί επιμόνως τον Τούρκο πρόεδρο να πάρει θέση…

Για άλλη μια φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία απείλησε με εισβολή στα ελληνικά νησιά. Τα οποία, είπε, θα τα πάρει όπως ο Ετσεβίτ την Κύπρο.

Το παραλήρημα του Κιλιτσντάρογλου

Τον Κιλιντσντάρογλου φαίνεται πως τον ενόχλησε πολύ η επίσκεψη, ανήμερα των Θεοφανείων, στην Ψέριμο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Και μιλώντας σε… κομματικό ακροατήριο έκανε λόγο για νησιά στο Αιγαίο «κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού. Το τελευταίο ήταν να πάνε ακόμη και στην Ψέριμο. Τέσσερα μίλια από την Τουρκία, μόνο τέσσερα μίλια».

«Ερντογάν, τίνος είναι η Ψέριμος αδερφέ;»

Και μετά τα… έχωσε στον Ερντογάν. «Πολλές φορές έχω ρωτήσει τον Ερντογάν: «σε αυτά τα νησιά έχουμε δικαιώματα»; Κιχ δεν έχει βγάλει. Μιλάει για όλα, αλλά γι’ αυτό δεν λέει κουβέντα. Πήγαν και στην Ψέριμο τώρα. Και ξαναθέτω το ερώτημα στον Ερντογάν με γλώσσα κατανοητή από τον καθένα. «Τίνος είναι αδελφέ, η Ψέριμος;». Αν δεν είναι δικό μας, τίνος είναι;. Αν είναι δικό μας πες είναι, αν δεν είναι πες δεν είναι. Ή αν δεν είναι ούτε δικό μας, ούτε της Ελλάδας, πες έστω αυτό. Αλλά ούτε κιχ πάλι. Αναρωτιέμαι… Αυτά τα νησιά εσείς μήπως τους τα πουλήσατε ή τους τα δώσατε πεσκέσι; Τί έχει γίνει; Τί έχει γίνει με αυτά τα νησιά;».

«Θα τα πάρω εγώ τα νησιά!»

Και το παραλήρημα δεν είχε τέλος! Ο Κιλιτσντάρογλου για άλλη μια φορά απείλησε με… εισβολή στα ελληνικά νησιά. «Τα χάρισες εσύ αυτά τα νησιά. Εγώ είπα ότι αυτά τα νησιά είναι δικά μας και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βγήκε και είπε «μολών λαβέ». Και εγώ του είπα ότι «ναι, θα έρθω το 2019 και θα τα πάρω. Όπως πήρε ο Ετζεβίτ την Κύπρο, έτσι θα πάρουμε κι εμείς αυτά τα νησιά».

Κι εγώ περίμενα. Κι εγώ περίμενα να βγει κάποιος από την κυβέρνηση και να πει «ναι, αδελφέ θα τα πάρουμε». Πού να βρεθούν πατριώτες; Αυτοί δεν είναι πατριώτες, είναι μη πατριώτες. Μη πατριώτες! Όποιος δεν διεκδικεί τα ίδια του τα εδάφη, πατριώτης δεν είναι! Είναι μη πατριώτης! Μόνο στα λόγια βρίσκεται ο πατριωτισμός τους.

Κάτω από τη μύτη μας, έρχονται 4 χλμ. κάτω από τη μύτη μας οι Έλληνες στρατιώτες και εμείς ρωτάμε, αλλά απάντηση καμία! Καμία! Γιατί μιλάς για όλα τα άλλα θέματα κι όχι γι’ αυτό; Έδωσες μήπως πουθενά το λόγο σου; Χάρισες μήπως πουθενά αυτά τα νησιά; Ερωτώ! Και περιμένω απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Για να δούμε, θα απαντήσει; Μπα, κιχ δεν θα βγάλει. Εκείνος μόνο τα πράσινα δολάρια κοιτάζει, πώς θα βγάλουμε χρήμα, κοιτάζει».

Πηγή: ΑΝΤ1