Δώρα Ζέμπερη: Τα γυρίζει… ξανά ο δολοφόνος της. “Αυτοί το έκαναν με μαχαίρι, είναι χασάπηδες”


09-01-2018 20:38

– Σε ένα υπόμνημα 40 σελίδων ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κάνει λόγο για “συμβόλαιο θανάτου” κατά της εφοριακού

– Ο δολοφόνος υποστηρίζει ότι του ζήτησαν να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη για 30.000 ευρώ

– Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

– “Μου έδειξαν φωτογραφίες, την παρακολουθούσα δυο εβδομάδες” λέει

– Η 32χρονη δολοφονήθηκε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2017 με 14 μαχαιριές, στο Β" Νεκροταφείο Αθηνών

Η υπόθεση άνοιξε ξανά και… περιπλέκεται από τη στιγμή που ο 58χρονος που σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Σε ένα υπόμνημά του αναφέρει ότι έλαβε εντολή από δύο άτομα να σκοτώσει την άτυχη εφοριακό λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς της.

Στο 40 σελίδων υπόμνημά του ο Μανώλης Σοροπίδης λέει ότι η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν στην ουσία ένα “συμβόλαιο θανάτου¨κατά της εφοριακού. Ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι κάποιοι οι οποίοι είχαν μπει στο στόχαστρο ελέγχου από την υπηρεσία, στην οποία εργαζόταν η γυναίκα, του ζήτησαν να τη “βγάλει από τη μέση¨.

Μέσα από κελί ασφαλείας των φυλακών Δομοκού ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη μίλησε στο STAR. Ωστόσο, στη συνέντευξή του αναιρεί όσα ανέφερε στο υπόμνημα, καθώς υποστήριξε ότι δεν σκότωσε ο ίδιος την 32χρονη!

«Η ουσία είναι ότι εγώ την τραυμάτισα λίγο την κοπέλα στο χέρι και την κοπέλα από εκεί που έφυγε την εκτελέσανε, γιατί έτσι το είχανε στήσει το σκηνικό. Θέλανε την κοπέλα να την φάνε από την αρχή αυτοί που είναι και τους έχω δώσει και ονομαστικά και γι΄ αυτό θα κατέβω κιόλας, εγώ έρχομαι με μεταγωγή, την Τρίτη θα βρίσκομαι και για να μου τους φέρει να τους αναγνωρίσω, την εγκληματική οργάνωση αυτή και να δείξω ότι αυτά τα φάρμακα που παίρνουν και έχουν διαρρεύσει στην αγορά, τα τζιχάντ, που παίρνανε και μου δίνανε εμένα…».

«Εγώ την τσάντα της κοπέλας την πήρα εκεί που καθότανε στο μνήμα. Η κοπέλα έφυγε από μένα κανονικά, περπατούσε και έφυγε και πήγε μεγάλη απόσταση και της κόψανε το δρόμο και την εκτελέσανε γιατί ήθελαν από την αρχή αυτό να καταφέρουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο της Δώρας τα χτυπήματα με μαχαίρι που επέφεραν τον θάνατο της 32χρονης εφοριακού, τα κατάφεραν δύο άλλοι άνδρες, ο Χάρης και ο «Ψηλός». Δεν αποκαλύπτει όμως την ταυτότητα τους.

Στην ερώτηση αν την σκότωσαν άλλοι, ο Σοροπίδης είναι κατηγορηματικός: «Βέβαια, βέβαια. Αυτοί που μου είχαν πει για να της πάρω την τσάντα. Αλλά θέλανε να κόψω εγώ την κοπέλα, γιατί θα μ΄ έπιανε αναγκαστικά και θα είχα το DNA της επάνω μου, αν δεν με πιάνανε μέσα στο νεκροταφείο, ώστε να βγουν αυτοί καθαροί, γιατί θα είχα σίγουρα το DNA της επάνω μου. Με στείλανε μετά το κινητό της να το πάω σε ένα μαγαζί, το οποίο είχε κάμερες, ήταν για δεύτερη φορά σίγουροι ότι θα πιάνανε εμένα».

«Αυτοί το κάνανε με μαχαίρι. Είναι χασάπηδες, την κοπέλα την εκτελέσανε, γιατί τους ήταν εμπόδιο. Τους είχε κάνει μεγάλη ζημιά, γιατί οι πελάτες τους ήταν μεγάλου κύρους και μεγάλα ονόματα, τα οποία δεν μ΄ ενδιαφέρει εμένα, μου είχαν πει» επεσήμανε.

«Αυτοί εξαφανιστήκαν. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν γιατί θέλανε τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί ο ένας μου είπε τη συνάντησε την κοπέλα πριν να γίνει το κακό, τη συνάντησε την κοπέλα στο δρόμο και της ζήτησε να του κάνει ψιλά και της έδωσε πέντε ευρώ και εκείνη του έδωσε ψιλά για να τα βάλει δήθεν στην εκκλησία. Και με απείλησε κιόλας ότι θέλει τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί σίγουρα τα πέντε ευρώ είχαν το DNA του πάνω» εξήγησε.

«Να με συγχωρέσει η οικογένειά της, δε μπορούν το καταλαβαίνω. Εγώ ο ίδιος δε συγχωρώ τον εαυτό μου που έγινα αιτία και έγινε ένα τέτοιο γεγονός, αλλά θα κάνω τα πάντα για να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που την εκτέλεσαν. Θα κάτσουν και θα το πληρώσουν αυτό, γιατί η κοπέλα δεν έφταιγε σε τίποτα. Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έκανε τη δουλειά της σωστά και αυτοί ήθελαν να την εκτελέσουν».

Οι δύο που έδωσαν την εντολή

Στο υπόμνημά του, ο 58χρονος αναφέρεται σε δύο άτομα. Τους συναντούσε όπως είπε στα δικαστήρια. Τόσο στην οδό Λουκάρεως, όσο και στην οδό Ευελπίδων. Αναφέρεται στον έναν με το μικρό του όνομα και στον άλλο ως “το αφεντικό”. Λέει ότι από τους ίδιους ανθρώπους αγόραζε και ναρκωτικά. Τον προσέγγισαν όπως ισχυρίζεται και του ζήτησαν να σκοτώσει την εφοριακό για 30.000 ευρώ.

Αναφέρει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε προκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ, αλλά τελικά έλαβε 2.000 ευρώ.

Οι λεπτομέρειες

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο 58χρονος στο υπόμνημα αναφέρεται σε πολλές λεπτομέρειες. Λέει ότι οι δύο άνδρες του έδειξαν φωτογραφίες της 32χρονης, ότι την παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες. Πως είχε μάθει τα πάντα για τις κινήσεις της. Αναφέρει χαρακτηριστικά από που πήγαινε στο νεκροταφείο, ότι την είχε δει ξανά να πηγαίνει στον τάφο του φίλου της να στέκεται στο ίδιο σημείο και να ακουμπάει την τσάντα της πάνω στο μνήμα. Λέει μάλιστα ότι είχε μάθει ακόμη και ότι τα τσιγάρα της είναι λευκά. Μια λεπτομέρεια που μοιάζει να επιβεβαιώνει τη μαρτυρία από το ψιλικατζίδικο στη γειτονιά της Δώρας Ζέμπερη πως ο δολοφόνος είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή.

Ο 58χρονος αναφέρει μάλιστα και κάποια στικάκια, προφανώς με υλικό από την εργασία της 32χρονης τα οποία ήταν ίσως εκείνα που την έβαλαν στο στόχαστρο.

Λέει πως μετά τη δολοφονία συνάντησε ξανά τουλάχιστον τον έναν από τους εντολείς του αλλά εκείνος προσποιήθηκε ότι δεν τον γνωρίζει.

Φοβάται για τη ζωή του

Ισχυρίζεται ότι ως τώρα δεν είχε μιλήσει από φόβο, τώρα λέει όμως ότι η ζωή του κινδυνεύει μέσα στη φυλακή και ζητά τη μεταγωγή του σε άλλη περιοχή. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά “ελπίζω να ζήσω ως τη δίκη και εκεί θα τα πούμε”.

Οι αποκαλύψεις ανατρέπουν τα δεδομένα ως τώρα και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο 58χρονος δεν μοιάζει να θέλει να ελαφρύνει τη θέση του…

Πηγή: www.newsit.gr