Συνελήφθη ο επικεφαλής της οργάνωσης "Μεμοριάλ" για κατοχή μαριχουάνας


09-01-2018 19:01

Ο επικεφαλής του παραρτήματος της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Μεμοριάλ» στην Τσετσενία Ογιούμπ Τιτίεφ συνελήφθη σήμερα (09.01.2017). Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τσετσενίας στο πλαίσιο καθιερωμένου ελέγχου της τροχαίας στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, με την «ιδιαίτερη οσμή της μαριχουάνας βάρους 180 γραμμαρίων» οι οποίες εστάλησαν για ανάλυση στην εγκληματολογική υπηρεσία

Την σύλληψη του Τιτίεφ είχε ανακοινώσει η οργάνωση «Μεμοριάλ» επισημαίνοντας ότι συνελήφθη σήμερα Τρίτη στις 10.30 το πρωί. Οι εκπρόσωποι της «Μεμοριάλ» μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Τιτίεφ, απευθύνθηκαν στην αρμόδια επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρά τον Ρώσο πρόεδρο, Μιχαήλ Φιοντότοφ.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της οργάνωσης «Μεμοριάλ» στην Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Τσετσενίας Απτί Αλαουντίνοφ επιβεβαίωσε στην Τατιάνα Μοσκάλκοβα την σύλληψη του Τιτίεφ και υποσχέθηκε στην ίδια ότι σύντομα τον Τιτίεφ θα μπορούν να τον επισκεφθούν εκπρόσωποι των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο δικηγόρος του.

Επίσης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρά τον Ρώσο πρόεδρο Μιχαήλ Φιοντότοφ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου στην Τσετσενία Χέντα Σαράτοβα, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με τον αρμόδιο διοικητή του τμήματος που κρατείται ο Τιτίεφ, ο οποίος επίσης επιβεβαίωσε την σύλληψη του.

Αργότερα την ανακοίνωση για την σύλληψη του Τιτίεφ και τον εντοπισμό στο αυτοκίνητο του ουσιών που είχαν την μυρωδιά μαριχουάνας, επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τσετσενία Νουρντί Νουχαζίεφ.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Τιτίεφ, είπε στη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, ότι εναντίον του Τιτίεφ ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 228 του Ποινικού Κώδικα («περί παράνομης απόκτησης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών»). Όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα οι αρχές της Τσετσενίας προτίθενται να στοιχειοθετήσουν ένα χαλκευμένο κατηγορητήριο περί κατοχής ναρκωτικών κατά του Τιτίεφ.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr