Χωρίς ψυχιατρική εξέταση το ιατρικό τσεκάπ του Ντόναλντ Τραμπ


09-01-2018 14:20

Το ιατρικό τσεκάπ που προβλέπεται να κάνει στα τέλη της εβδομάδας ο Ντόναλντ Τραμπ δεν περιλαμβάνει ψυχιατρική εξέταση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Αυτό την ώρα που ορισμένοι από τους επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ εκφράζουν ανοιχτά τα ερωτηματικά τους όσον αφορά τη διανοητική του υγεία.

«Όχι» απάντησε απλώς ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Τζίντλεϊ σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που τον ρώτησαν σχετικά, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. «Έχει μυαλό ξυράφι», σημείωσε αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 71χρονος Τραμπ θα εξεταστεί την Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed και τα αποτελέσματα της ιατρικής του επίσκεψης θα δημοσιοποιηθούν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε δημοσιεύσει μήνυμα του γιατρού του στο οποίο αυτός διαπίστωνε ότι «χαίρει άκρας υγείας». Εξάλλου και ο ίδιος ο γιατρός, ο Χάρολντ Μπόρνσταϊν, είχε δημοσιεύσει στα τέλη του 2015 μια επιστολή τεσσάρων παραγράφων, στην οποία περιέγραφε με ενθουσιασμό την κατάσταση της υγείας του Τραμπ.

«Αν εκλεγεί, μπορώ αναμφισβήτητα να επιβεβαιώσω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι το άτομο με την καλύτερη κατάσταση υγείας που εξελέγη ποτέ στην προεδρία», ανέφερε.

Αμφισβητούν τις διανοητικές ικανότητες του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά τις ερωτηματικά για τις διανοητικές του ικανότητες που τροφοδοτήθηκαν από ένα επικριτικό βιβλίο για την προεδρία του, ο Τραμπ εξήρε και ο ίδιος το Σαββατοκύριακο στο Twitter τα διανοητικά του προσόντα, λέγοντας ότι πρόκειται περί «μιας πολύ σταθερής διάνοιας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ