Θεσσαλονίκη: Έτρεχε πεζός για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς – Κινηματογραφική καταδίωξη στην Ξηροκρήνη.


09-01-2018 12:33

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Λίγο αργότερα βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει…

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη και συντονισμένες ενέργειες, 35χρονο αλλοδαπό που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα, καθώς και σε βάρος συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», «Συμμορίας», «Απείθειας» και «Αντίστασης».

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο 35χρονος ακινητοποίησε το όχημα στην περιοχή της Ξηροκρήνης και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι αλλοδαπών που επέβαιναν στο όχημα και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο των Ελληνοτουρκικών συνόρων έχοντας ως τελικό προορισμό έτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταβάλλοντας σε προγενέστερο χρόνο, χρηματικό ποσό σε συνεργό του συλληφθέντα για τη μεταφορά.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς, ένα  κινητό τηλέφωνο που κατείχε ο 35χρονος και χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: seleo.gr