Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει γενέθλια αλλά… δεν το γιορτάζει


08-01-2018 21:45

Τα 34 γενέθλιά του γιορτάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι ο πιο νέος αρχηγός κράτους στον κόσμο.

Σύμφωνα ωστόσο με τα όσα αναφέρονται είναι πιθανόν ο Κιμ Γιονγκ Ουν να κρύβει την ηλικία του και στην πραγματικότητα

Πάντως αντίθετα με τα όσα θα περίμεναν κάποιοι, δεν υπήρξε κανένας εορτασμός στην Βόρεια Κορέα για τα γενέθλιά του. Το όλο θέμα κρατήθηκε σε χαμηλούς τόνους και δεν συμπεριλήφθηκε στο επίσημο ημερολόγιο του 2018.

Η Telegraph ερμηνεύει το γεγονός αυτό ως μια ανησυχία για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τον ΟΗΕ. Πολλά ξένα ΜΜΕ υποστηρίζουν πως αυτή είναι μια προσπάθεια του Κιμ Γιονγκ Ουν να φανεί πιο «καλοσυνάτος».

Πάντως μέχρι τώρα ο ίδιος ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν έχει δηλώσει με σαφήνεια την ηλικία του και οι υπολογισμοί βασίζονται σε μαρτυρίες της θείας του  Κο Γιονγκ Σου.

Οι «σταθμοί» του Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την Telegraph

1984: Γεννιέται στην Πιονγιάνγκ

2011: Γίνεται Ανώτατος Διοικητής του Λαϊκού Στρατού της Κορέας μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Απρίλιος 2013: Απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση κατά του Λος Αντζελες και την Ουάσινγκτον

Σεπτέμβριος 2013: Εξαφανίζεται για σχεδόν ένα χρόνο, με φήμες να κυκλοφορούν πως είναι άρρωστος

Δεκέμβριος 2013: Φημολογείται πως εκτέλεσε τον θείο του, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για προδοσία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε

Δεκέμβριος 2014: Αρνείται ότι έχει σχέσεις με τις κυβερνοεπιθέσεις στην Sony, οι οποίες και καθυστέρησαν την κυκλοφορία της ταινίας που τον διακωμωδούσε

Μάιος 2015: Εκτελεί τον επικεφαλής Άμυνας, καθώς «κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης», σύμφωνα με πηγές της Νότιας Κορέας. Βέβαια απεοδείχτηκε αργότερα πως αυτή η είδηση δεν ήταν κάτι άλλο παρά ένα… hoax.

Πηγή: www.newsit.gr