Εισαγγελική Παραγγελία για τα πρακτικά της ΕΟΚ – Η απάντηση της ομοσπονδίας


08-01-2018 15:55

Υστερα από αίτηση του Βασίλη Ντάκουρη, εκδόθηκε Εισαγγελική Παραγγελία για να χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Η σχετική εισαγγελική παραγγελία (αρ. πρωτ. 24042 στις 4/1/2018 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών) υπογράφεται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Αμεση ήταν η απάντηση της ομοσπονδίας.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας, νυν μέλος του Δ.Σ. του ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπος στην ΕΟΚ ζητά «να γίνουν γνωστά τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών της ΕΟΚ», αφού όπως καταγγέλει «ουδέποτε και πουθενά και με οποιοδήποτε δημόσιο ή άλλο τρόπο ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογοαπολογιστικών διαδικασιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Αριθμός εγγεγραμμένων μελών, ταμειακώς εντάξει και με δικαίωμα ψήφου μελών, μελών που ψήφισαν, λευκά άκυρα, αποτελέσματα αρχαιρεσιών, οι λόγοι που μειοψήφησαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό κτλ.)».

Ο Βασίλης Ντάκουρης, σε σχετική δημοσίευση στο προσωπικό του blog (ntakouris.wordpress.com) ενημερώνει πως πριν αιτηθεί την Εισαγγελική Παραγγελία, είχε προηγηθεί πρωτοκολλημένη αίτησή του προς την ΕΟΚ (με αρ. πρωτ. Ε.Ο.Κ. 5698 στις 23/10/17), χωρίς ποτέ, όμως να του χορηγηθούν τα αντίγραφα πρακτικών. Εν συνεχεία, όπως τονίζει είχε απευθυνθεί στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, το ΓΓΑ και τη Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού ζητώντας τα σχετικά προαναφερόμενα αντίγραφα πρακτικών (αιτήσεις με αρ. πρωτ. 496903 ΔΑΑ, 496903/1253 και 496903/3224 αντίστοιχα). Ο Βασίλης Ντάκουρης αναφέρει πως όπως γνωρίζει «τα προαναφερόμενα  έγγραφα φυλάσσονται στην υπηρεσία της Γ.Γ.Α στους σχετικούς φακέλους των Διευθύνσεων, όπως εγκρίσεις απολογισμών, νομιμοποιητικά έγραφα εκπροσώπησης της ομοσπονδίας κ.ά.).

Ο Βασίλης Ντάκουρης καταλήγει: «Τέλος, σε αναμονή της χορήγησης των αντιγράφων, καλοδεχούμενη είναι οποιαδήποτε συμβολή, όσων από την οικογένεια του μπάσκετ επιθυμούν, για να καταφέρουμε το αυτονόητο, να δημοσιοποιήσουμε δηλαδή τα εκλογικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών  ενός τόσο μα τόσο σημαντικού αθλητικού φορέα και όχι μόνο…»

ΕΟΚ: «Νόμιμα και ισχυρά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, μετά την Εισαγγελική Παραγγελία να χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσής της και της εφορευτικής επιτροπής της, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε ο πρώην μπασκετμπολίστας, νυν μέλος του Δ.Σ. του ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπος στην ΕΟΚ, Βασίλης Ντάκουρης. Ο στόχος του Βασίλη Ντάκουρη είναι «να γίνουν γνωστά τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών της ΕΟΚ», αφού όπως καταγγέλει «ουδέποτε και πουθενά και με οποιοδήποτε δημόσιο ή άλλο τρόπο ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα των τελευταίων Αρχαιρεσιών της ΕΟΚ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναφέρει σχετικά: «Προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων τις οποίες κάποιοι… άτεχνα επιδιώκουν, ενημερώνουμε όσους το αγνοούν ότι τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Ε.Ο.Κ. της 4ης Σεπτεμβρίου 2016, είναι νόμιμα και ισχυρά και έχουν επικυρωθεί και υπογραφεί από δύο Τακτικούς Δικαστές, αντιπροσώπους στη διαδικασία. Επ? αυτών ουδεμία αντίρρηση ή, αμφιβολία ή, ένσταση κατά του κύρους υπήρξε στο διάστημα των έξι επόμενων μηνών, όπως παρέχεται το δικαίωμα από τον αστικό κώδικα».

Πηγή: www.newsit.gr