Γκαρθία: «Θα κάνω αλλαγές, αλλά εξαρτώνται κι από τη διοίκηση»


08-01-2018 15:26

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δεν βοήθησε… «Γκαρθία ή Γαρσία;» ήταν το τελευταίο ερώτημα που δέχτηκε στην παρουσίασή του. Καταδεκτικός και φίλος με το «καλημέρα»: “Κανένα πρόβλημα, ο καθένας ας με φωνάζει όπως θέλει”.

Τόνισε ότι ταιριάζει η φιλοσοφία του με αυτή του Ολυμπιακού και ότι του αρέσει να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά και ότι θα κάνει αλλαγές στην ομάδα που όμως δεν εξαρτώνται από αυτόν αλλά και από τη διοίκηση και ότι παίζει… επιθετικά.

Αρχικά είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Κατά την γνώμη μου είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Μακάρι να σταθώ στο ύψος. Έχω ακούσει απ’ όλους τα καλύτερα λόγια. Ελπίζω να πετύχουμε τα καλύτερα για τον σύλλογο», είπε αρχικά ο Ισπανός και πρόσθεσε: «Η φιλοσοφία μου και των συνεργατών μου είναι πάντα να βελτιωνόμαστε. Πάντα μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Να βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά», είπε, ενώ πρόσθεσε: Είχα μια συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες με τον Ερνέστο Βαλβέρδε»

Για τις εντυπώσεις του από τον αγώνα με την ΑΕΛ: «Στη Λάρισα είδα όσα περίμενα να δω και είχα δει και στα βίντεο. Θέλω να ξεκινήσω τη δουλειά, έχω μεγάλη όρεξη και με δεδομένο πως θα έχουμε παιχνίδι σύντομα, θέλω να αρχίσουμε να προπονούμαστε και να βελτιωνόμαστε».

Για τη φιλοσοφία του με τους νέους παίκτες: «Ταιριάζει απόλυτα η σκέψη μου με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, γιατί πάντα μου άρεσε να δουλεύω με νεαρούς παίκτες. Έχω δουλέψει σε μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες του κόσμου, τη Masia. Μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους και να τους δίνω ευκαιρίες, ώστε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο και να παίξουν και στις Εθνικές τους ομάδες».

Για το αν του έκανε εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος και με σερί έξι νικών: «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά που μίλησα με τον σύλλογο. Νομίζω πως η ομάδα ήταν στην τρίτη θέση. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, είμαι περήφανος που με διάλεξε ο σύλλογος».

Για το τι μέτρησε στην απόφασή του να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό: «Δεν συζητούσαμε για μεγάλο διάστημα. Όπως ο σύλλογος κάνει συζητήσεις με προπονητές και έρευνα αγοράς, έτσι κάνει και ο προπονητής, ενημερώνεται για την ομάδα, μιλάει με προπονητές και μαθαίνει πράγματα. Δεν ήταν μεγάλο το διάστημα των συζητήσεων για να έρθω στον Ολυμπιακό».

Για το στυλ ποδοσφαίρου που του αρέσει: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να παίζω ψηλά, να έχουμε την κατοχή και να είναι ο αντίπαλος μακριά από την περιοχή. Αυτό εφαρμόζεται ήδη σε κάποια ματς, θέλω να εφαρμοστεί σε όλα».

Για το αν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής: «Μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, για όλους όσους δουλεύουν, τόσο μπροστά στα φώτα, όσο και πίσω. Για τον πρόεδρο, για όλους. Έχω στο μυαλό μου κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, όμως δεν εξαρτάται μόνο από μένα, αλλά και από την διοίκηση και από τις συζητήσεις που θα κάνουμε».

Για τη μετεγγραφή Μιραλάς και αν περιμένει άλλο δώρο από την διοίκηση: «Οι προπονητές ποτέ δεν κουράζονται να δέχονται δώρα. Έτσι είναι τα πράγματα».

Πηγή: www.newsit.gr