Τερέζα Μέι: Κάνει ανασχηματισμό με στόχο το "λίφτινγκ"


07-01-2018 13:01

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι τωρινοί υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Brexit αναμένεται να παραμένουν στις θέσεις τους. Αυτό ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Times, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τις πιο σημαντικές αποφάσεις της Τερέζα Μέι.

Γιατί… ανακατεύει την τράπουλα η Τερέζα Μέι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανασχηματισμός στοχεύει στην είσοδο νεότερων γυναικών και μη λευκών βουλευτών στο υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό φυσικά γίνεται σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου που προκήρυξε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Παράλληλα η Μέι σκοπεύει να διορίσει έναν νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αυτό ως αποτέλεσμα της παραίτησης τον περασμένο μήνα ενός από τους στενότερου συμμάχου της, του Ντέμιαν Γκριν. Αφορμή ήταν ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τερέζα Μέι

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα παραμείνουν στα πόστα τους.

Όπως ανέφεραν οι Times, μεταξύ των υπουργών που αναμένεται να απομακρυθούν ή να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις περιλαμβάνονται ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Πάτρικ ΜακΛόχλιν, η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters