Σάλος. Ζητούν από το Twitter να διαγράψει τον Τραμπ μετά τον… διαγωνισμό μεγέθους .


06-01-2018 14:41

Το Twitter… βομβαρδίστηκε από μηνύματα που ζητούσαν να διαγραφεί ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή το πιο πρόσφατο αμφιλεγόμενο μήνυμά του.

Η εταιρεία Twitter Inc επανέλαβε χθες την κατ’ αρχήν θέση της ότι οι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν σε παγκόσμιους ηγέτες υπάγονται σε ένα ειδικό καθεστώς. Αντικρούοντας έτσι αιτήματα χρηστών που ζητούσαν από την εταιρεία να απενεργοποιήσει τον επίσημο λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Αποκλείοντας έναν παγκόσμιο ηγέτη από το Twitter ή διαγράφοντας αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του θα απέκρυπταν σημαντικές πληροφορίες που ο κόσμος θα πρέπει να είναι σε θέση να έχει πρόσβαση και να συζητά». Αυτή ήταν η απάντηση της εταιρείας με ανάρτησή της στο επίσημο ιστολόγιό της.

Από τον Σεπτέμβριο η Twitter Inc είχε υποστηρίξει ότι το «δημοσιογραφικό ενδιαφέρον» και το κάτα πόσον ένα tweet είναι «δημοσίου συμφέροντος», είναι ανάμεσα στους παράγοντες που εξετάζει πριν απενεργοποιήσει έναν λογαριασμό, ή διαγράψει μια ανάρτηση.

Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποιον παγκόσμιο ηγέτη, η τοποθέτησή της ωστόσο ήρθε έπειτα από την αναζωπύρωση της συζήτησης για τις αναρτήσεις του Τραμπ στο λογαριασμό του (@realDonaldTrump) την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με tweet του την Τρίτη ειρωνεύτηκε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι «το δικό του» κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων είναι «μεγαλύτερο» και «δυνατότερο» από εκείνο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Καταγγέλλουν ότι ο Τραμπ υποκινεί τη βία μέσω Twitter!

Επικριτές υποστήριξαν ότι οι αναρτήσεις και η συνεχής παρουσία του Τραμπ στην πλατφόρμα θέτει σε κίνδυνο τον κόσμο και παραβιάζει τον κανονισμό του Twitter που απαγορεύει απειλές βίας. Αρκετοί χρήστες του μέσου διαδήλωσαν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη.

click4more

Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Μαλώνουν για το… μεγαλύτερο (πυρηνικό) κουμπί!

Η εταιρεία απάντησε με την ανάρτησή της ότι ακόμη και αν απέκλειε έναν παγκόσμιο ηγέτη, αυτό δεν τον έκανε να σιωπήσει.

Όπως σημείωσε, διεξάγει ελέγχους σε tweets παγκόσμιων ηγετών και εφαρμόζει τους κανόνες της αναλόγως, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφαιρεί κάποιο περιεχόμενο που έχει αναρτήσει.

«Κανενός λογαριασμός δεν αποτελεί μοχλός ανάπτυξης του Twitter, ούτε επηρεάζει αυτές τις αποφάσεις», υπογράμμισε η εταιρεία. «Εργαζόμαστε σκληρά για να παραμένουμε αμερόληπτοι λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον».

Κάποιοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη στήριξή τους για την απόφαση της εταιρείας, ενώ κάποιοι άλλοι την κατηγόρησαν ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Twitter Τραμπ

«Αν αναρτούσα τα μισά από τα tweets του Τραμπ από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα, θα είχα αποκλειστεί οριστικά από αυτή την πλατφόρμα», τόνισε ένας χρήστης με το λογαριασμό @michaelranaii.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters