Θεοφάνεια: Μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλο


06-01-2018 13:24

Απ’ όλα είχαν τα Θεοφάνια στον Πειραιά. Και την παράδοση να πέφτουν για τον Σταυρό οι ΟΥΚαδες και… παρατράγουδα από τη ΛΑΕ που σήκωσε πανό διαμαρτυρίας.

Στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Παρακολούθησε τη λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων ενώ είδε και τους άνδρες των ΟΥΚ να τηρούν την παράδοση και να βουτούν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Δείτε τη στιγμή

Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στη σύντομη δήλωσή του έστειλε μήνυμα ενότητας και τόνισε πως σε αυτή θα βασιστεί το μέλλον της Ελλάδας.

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην πατρίδα μας, στο λαό μας και στο έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον καθαγιασμό των υδάτων.

«Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρούσα στον Πειραιά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Εύχομαι τα Θεοφάνεια να φέρουν περισσότερο φως στη ζωή όλων μας, για ένα νέο ξεκίνημα με σχέδιο, συνεννόηση, ελπίδα. Για να αφήσουμε όλα τα δύσκολα πίσω μας. Χρόνια Πολλά», τόνισε.

Ένταση με τη ΛΑΕ

Μικροένταση επικράτησε έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Απέναντι βρίσκεται το ΝΑΤ και μέλη της Λαϊκής Ενότητας είχαν συγκεντρωθεί εκεί για διαμαρτυρία. Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όταν όμως τα μέλη της ΛΑΕ θέλησαν να πλησιάσουν την εκκλησία, δυνάμεις των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο. Επικράτησε μια μικρή ένταση αλλά σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr