Ξεσπάει ο πατέρας του αδικοχαμένου Χρήστου: Ήταν αδύνατον να έτρεχε το παιδί μου.


05-01-2018 18:07

– Ο πατέρας του 21 ετών Χρήστου μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝA live για το πολύνεκρο δυστύχημα

– Είπε ότι το σημείο που έγινε η τραγωδία είναι πολύ επικίνδυνο και πως ο γιος του αποκλείεται να έτρεχε

– Μίλησε για τη γνωριμία των δύο αδικοχαμένων παιδιών και για τα σχέδια που έκαναν μαζί

– Βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος – Πώς έγινε η τραγωδία

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του 21 ετών Χρήστου, που έχασε τη ζωή του μαζί με την αρραβωνιαστικιά του αλλά και την μητέρα της κοπέλας. Η τραγική κατάληξη του έρωτα των δύο παιδιών που σχεδίαζαν το γάμο τους -και για το λόγο αυτό είχε πάει η οικογένεια της κοπέλας στην Κρήτη- έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι ένα σημείο «καρμανιόλα» όπως λένε οι ντόπιοι. Ένα σημείο που έχουν χάσει κι άλλοι άνθρωποι τη ζωή τους ενώ αμέτρητα είναι τα τροχαία ατυχήματα…

Όπως είπε ο πατέρας του Χρήστου, στην εκπομπή TATIANA live:

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Έχουν γίνει 81 ατυχήματα τώρα και 5-6 χρόνια. Ο δρόμος είναι μεγάλος θέλει ένα διάζωμα απλώς στη μέση, δεν θέλει τίποτα και δεν το κάνει κανένας».

Για το πώς έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα, ο ίδιος λέει ότι πρέπει να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα το άλλο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με αυτό της οικογένειας:

«Ο Χρήστος είχε κάνει αυτή τη διαδρομή πάρα πολλές φορές. Ήταν μέσα όλη η οικογένεια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός ήταν αδύνατον να έτρεχε το παιδί. Δηλαδή με τίποτα! Το αυτοκίνητο ήταν μικρό, ήταν 1.200 κυβικά… Αξιόπιστο αυτοκίνητο, είχε και πλαϊνούς αερόσακους και τα πάντα. Δηλαδή με τέτοιο χτύπημα δεν υπήρχε περίπτωση να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι αν δεν έτρεχε ο άλλος οδηγός πάρα πολύ, ό,τι και να κανε το παιδί. Δηλαδή και στο αντίθετο ρεύμα να μπήκε… η σύγκρουση ήταν τόσο φοβερη».

Και ήταν αυτή η φοβερή σύγκρουση, που έκοψε το νήμα της ζωής τριών ανθρώπων. Του ερωτευμένου ζευγαριού και της μητέρας της κοπέλας, που είχε πάει στην Κρήτη από την Τήλο, μαζί με τον άνδρα της και την μικρότερη κόρη τους για να γνωρίσουν τους συμπέθερους. Ο πατέρας της Μαίρης επέζησε αλλά χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Λιγότερο τραυματισμένη βγήκε η αδερφή της που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει την πιο σκληρή αλήθεια…

«Λόγια δεν έχω… Είχαν δύο χρόνια σχέση και ήρθαν οι γονείς της για να περάσουν τα Χριστούγεννα εδώ. Ο Χρήστος ήταν ένα πολύ συνειδητό παιδί. Τέλειωναν φέτος τις σπουδές μαζί με την Μαιρούλα του. Κάνανε όνειρα πολλά. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικός. Υπόδειγμα. Δεν το λέω εγώ, το λέει όλος ο κόσμος. Είχαν πάρα πολλά όνειρα πάντως Ήταν πάρα πολύ συνεσταλμένος.Ήξερε τι ήθελε.  Σπουδάζανε μαζί. Γνωρίστηκαν στο ΙΕΚ που πηγαίνανε. Μόλις ήρθανε, είχανε πάει βόλτα στα Χανιά δύο, τρεις μέρες και γυρίζανε όταν έγινε το συμβάν».

Έτσι έγινε το πολύνεκρο τροχαίο

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝA live, το αυτοκίνητο της οικογένειας είχε κατεύθυνση προς το Ηράκλειο ενώ το άλλο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο ήταν δύο δημοτικοί υπάλληλοι από το Ρέθυμνο, είχε κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο. Στο πιο δύσκολο σημείο του δρόμου, πάνω σε μια στροφή, συγκρούστηκαν τα δύο αυτοκίνητα, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί το γιατί. Μπήκε κάποιος οδηγός στο αντίθετο ρεύμα; Συνέβη κάτι άλλο;

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ οι σοροί μητέρας και κόρης επιστρέφουν στην Τήλο όπου αναμένεται να τελεστεί η κηδεία τους.

Την μάχη της ζωής του δίνει στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο 47χρονος Νίκος Κωστίδης πατέρας της άτυχης Μαίρης. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υποβληθεί σε δύο ακόμη επεμβάσεις στο κεφάλι και τον αυχένα.

Την ίδια ώρα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων η 15χρονη Χριστίνα μικρότερη αδερφή της Μαίρης, που φέρει ορθοπεδικά τραύματα. Το κορίτσι υποστηρίζεται ψυχολογικά από ειδικούς ενώ από χτες έχει στο πλευρό της συγγενείς της που κατέφτασαν από την Τήλο για να της συμπαρασταθούν.

Χθες, έγινε η κηδεία του 21 ετών Χρήστου και ράγισαν και οι πέτρες από τον αβάσταχτο πόνο…

Πηγή: ΤΑΤΙΑΝΑ live, CretaLive,