Πάτρα: Εισβολή μεταναστών σε πλοίο – Περικύκλωσαν τον καπετάνιο – "Θα σε κάψουμε ζωντανό".


05-01-2018 11:40

Οι μετανάστες κατάφεραν να μπουν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Όταν έγιναν αντιληπτοί κινήθηκαν εναντίον του καπετάνιου. Σκηνές απείρου κάλλους στο λιμάνι…

Το περιστατικό κατεγράφη την περασμένη Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στην Πάτρα. Επτά αλλοδαποί, κατάφεραν να ελιχθούν ανάμεσα από σταθμευμένα φορτηγά στο νέο λιμάνι της Πάτρας, να κρυφτούν για όσο χρειαζόταν και να τρυπώσουν πεζοί σε πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία. Όταν τους εντόπισαν μέλη του πληρώματος, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δύο από τους αλλοδαπούς έφθασαν μέχρι τον καπετάνιο, τον οποίο μάλιστα απείλησαν να… κάψουν με ναυτική φωτοβολίδα που κρατούσε ένας εκ των μεταναστών στο χέρι του, εάν δεν τους άφηναν να ταξιδέψουν.

Στο περιστατικό κλήθηκαν να επέμβουν άνδρες του λιμενικού και τελικά ο μετανάστης πείσθηκε να αφήσει την φωτοβολίδα και να παραδοθεί.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά που φέρνουν μέλη πληρωμάτων, αλλά ακόμη και οδηγούς φορτηγών οχημάτων, αντιμέτωπους με απελπισμένους και επίσης αποφασιμένους μετανάστες, να κάνουν τα πάντα για να φύγουν από την Πάτρα και να κατευθυνθούν προς την κεντρική Ευρώπη με πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Η μάχη του Blue Star Delos με τα 9 μποφόρ

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, δυσχέραιναν το έργο του καπετάνιου που προσπαθούσε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι.

Ύστερα από υπεράνθρωπη προσπάθεια, η επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών και οχημάτων έγινε κανονικά και το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: thebest.gr