Δράμα χωρίς τέλος στη Νέα Υόρκη – Ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε στη φωτιά του Μπρονξ


05-01-2018 7:54

Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας των τραυμάτων του από τη φωτιά της περασμένης εβδομάδας στο Μπρονξ. Ήταν η πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στη Νέα Υόρκη από το 1990.

Το 13ο θύμα από τη φωτιά στη Νέα Υόρκη ήταν ένας 27χρονος άνδρας. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην πολυκατοικία στο Μπρονξ.

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Υόρκη

Ο άνδρας που υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ονομαζόταν Χολτ Φράνσις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η σύζυγός του Κάρεν και οι δύο κόρες τους, δύο και επτά ετών, είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους στην πυρκαγιά της 28ης Δεκεμβρίου, της πιο πολύνεκρης στη Νέα Υόρκη από το 1990.

Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε ότι τη φωτιά προκάλεσε ένα παιδί τριών ετών που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου.

Η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα σε αυτή την πολυκατοικία 25 διαμερισμάτων, πολύ κοντά στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ: η μητέρα του παιδιού που την προκάλεσε έσπευσε να βγει από το διαμέρισμα με τα δύο της παιδιά αφήνοντας ανοικτή την πόρτα, κάτι που επέτρεψε στις φλόγες να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα στους ψηλότερους ορόφους, όπως είχε εξηγήσει ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης την επομένη της τραγωδίας.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από τέσσερα παιδιά ως έναν άνθρωπο πάνω από 50 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ