Σέρρες: Ανήλικος διακινητής μετέρε έτσι 21 πρόσφυγες – Ανάμεσά τους 10 παιδάκια.


04-01-2018 17:01

Συνολικά 21 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και δέκα ανήλικους, μετέφεραν με «βανάκι» δύο Σύροι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από αστυνομική κινητοποίηση.

Οι δύο συλληφθέντες, 20 και 17 ετών, εκτιμάται ότι είναι μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης προσφύγων και μεταναστών. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν χθες το απόγευμα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, στα Νέα Κερδύλια Σερρών και όταν τους έκαναν «σήμα» να σταματήσουν εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εγκατέλειψαν το όχημα μαζί με τους πρόσφυγες. Ακολούθησαν έρευνες, οι οποίες οδήγησαν, τελικά, στη σύλληψή τους.

Όπως προέκυψε, οι διακινούμενοι είχαν μπει παράνομα στο ελληνικό έδαφος, μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου και οι συλληφθέντες τούς παρέλαβαν χθες τα ξημερώματα από περιοχή του Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι πρόσφυγες, στην συντριπτική πλειονότητά τους Σύροι υπήκοοι, καθένας εξ’ αυτών είχε καταβάλλει τουλάχιστον 2.000 ευρώ για το ταξίδι έως το εσωτερικό της Ελλάδας.

Οι πρόσφυγες που ήταν στοιβαγμένοι στο βανάκι είναι 4 άνδρες, 5 γυναίκες και 10 παιδιά από τη Συρία καθώς και δύο άνδρες από το Ιράν και το Ιράκ…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΛ.ΑΣ.