Σπαρακτικό το τελευταίο «αντίο» στον Εγκε Γκέραρντ. Οι ποδοσφαιριστές που τον λάτρεψαν ήταν εκεί


04-01-2018 15:31

Φίλοι του Κρητικοί, άνθρωποι δικοί του και του ποδοσφαίρου ήταν εκεί, μη λογαριάζοντας τον κακό καιρό. Ο Εγκε Γκέραρντ δεν μένει πια εδώ και έσπευσαν στην Ελιά, στο χωριό που έμενε τα τελευταία χρόνια να τον αποχαιρετήσουν.

Στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα. Εκεί ήταν το… τελευταίο τους ραντεβού με τον αγαπημένο τους Γκεραλντάκη, τον μέγα Κρητικό που έδεσε κόμπο το όνομά του με αυτό του ΟΦΗ για να είναι για πάντα μαζί…

Η σημαία του ΟΦΗ τον σκέπαζε στην τελευταία του παρουσία και τον σήκωσαν στους ώμους τους οι Ηλίας Πουρσανίδης, Μανώλης Δερμιτζάκης, Μύρων Σηφάκης,  Μανώλης Πατεμτζής και τα παιδιά της συζύγου του Κατερίνας, Μάνος και Μηνάς Παπαδάκης.

Με δάκρυα στα μάτια ο νυν προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος αποχαιρετά τον μεγάλο Ολλανδό

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης με δήλωση του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου ανέφερε τα παρακάτω για τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ: 

«Τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον έζησα σαν φίλαθλος της ομάδας και όχι σαν παράγοντας.Είναι για το σύλλογο μας, ένα γύρισμα σελίδας, ο χαμός του. Το οποίο μάλιστα συνδυάζεται με μια δύσκολη στιγμή, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος.Ο Γκέραρντ υπήρξε ένας προπονητής σύμβολο, που ήταν πολλά χρόνια μπροστά.Είχε βέβαια τα εργαλεία για να δουλέψει, όπως τις συνθήκες, αλλά και τους παίκτες, ωστόσο είχε και την προσωπικότητα, αλλά και γνώση για να διαχειριστεί όλα αυτά σωστά.Ο σύλλογος μας του οφείλει πολλά και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Διάχυτη η συγκίνηση από παίκτες – προπονητές και φίλους του »Μίστερ». H βροχή και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν την μεγάλη προσέλευση κόσμου στην Ελιά για το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ. Λίγο πριν της 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία με τον Ευγένιο Γκέραρντ να μεταφέρεται πλέον στην τελευταία του »κατοικία».

Πηγή: cretalive.gr