Κρήτη: Η απολογία του οδηγού που σκότωσε λαχειοπώλη – Οι εικόνες και οι τραγικές ειρωνείες του δυστυχήματος


03-01-2018 10:14

Ο οδηγός του μοιραίου αγροτικού, παραδόθηκε και μίλησε στους αστυνομικούς για το τροχαίο δυστύχημα. Οι τελευταίες στιγμές του άτυχου λαχειοπώλη…

Τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος στα Χανιά όταν παρέσυρε και σκότωσε τον άτυχο 66χρονο τον λαχειοπώλη παραμονή Πρωτοχρονιάς σοκάροντας το πανελλήνιο περιέγραψε μέσω του δικηγόρου του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο 44χρονος οδηγός.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του πανικοβλήθηκε γιατί μέσα του ξύπνησαν μνήμες από το δυστύχημα με το οποίο «έχασε» με πανομοιότυπο τρόπο τη μητέρα του και επέστρεψε όπως υποστηρίζει στο σημείο όπου παρέσυρε τον άνδρα, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

Οι σκέψεις και οι κινήσεις του οδηγού στην Κρήτη

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 44χρονου Χρήστος Μαρκογιαννάκης «ακολουθούσε μια σειρά αυτοκινήτων που κινούνταν με την ίδια ταχύτητα, είδε ένα άτομο που θέλησε να περάσει απέναντι και κοντοστάθηκε, πήγε να περάσει και τον χτύπησε. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το 6χρονο παιδί -το οποίο πήγαινε για να αγοράσει βεγγαλικά- και άρχισε να κλαίει μετά το δυστύχημα.

Πανικοβλήθηκε γιατί είχε ζήσει παρόμοια εμπειρία στην Αγία Μαρίνα το 2001 ότον τον κρατούσε από το χέρι η μητέρα του, πήγαν να διασχίσουν δρόμο και την παρέσυρε αυτοκίνητο που τη διαμέλισε. Όταν επέστρεψε μόνος χωρίς το παιδί του (στο σημείο του δυστυχήματος) είδε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός. Πάνω στον πανικό του έφυγε για να απομακρύνει το παιδί του.

Ο 66χρονος δεν πέθανε γιατί τον εγκατέλειψε στο σημείο , ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε σκοπό να ξεφύγει, έτσι κι αλλιώς υπήρχαν κάμερες στο σημείο και έμειναν πίσω κομμάτια του αυτοκινήτου».

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός πως ο άτυχος λαχειοπώλης βρισκόταν στην περιοχή για να αγοράσει ένα ρόδι για τη νέα χρονιά.

Η στιγμή της τραγωδίας

Πήγε και παραδόθηκε

Αργά το βράδυ της Τρίτης (02.01.2018) ο 44χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων. Και ενημέρωσε ότι εκείνος ήταν ο άνδρας που οδηγούσε το αγροτικό που παρέσυρε και σκότωσε τον 66χρονο λαχειοπώλη.

Ο 44χρονος δεν κρατήθηκε από τις αρχές καθώς αυτό δεν προβλέπεται στις περιπτώσεις πλημμελήματος αλλά του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης, για το οποίο πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ενώ το αυτοκίνητο θα εξεταστεί από πραγματογνώμονα.

Υπενθυμίζεται ότι η «ματωμένη» ήταν η παραμονή Πρωτοχρονιάς στα Χανιά καθώς 66χρονος, λίγα μέτρα αφ’ότου βγήκε από μαγαζί στην περιοχή της Παρηγοριάς, παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από το ΙΧ του 44χρονου, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να βυθιστεί στο πένθος.

Πηγή: neakriti.gr