Εκπληκτική φωτογραφία της NASA με τη Γη και το φεγγάρι


03-01-2018 9:14

Μια άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία από το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex στον… δρόμο του για τον αστεροειδή Bennu τράβηξε μια εκπληκτική φωτογραφία με τη Γη και το φεγγάρι. Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA τραβήχτηκε από απόσταση 3 εκατομμυρίων μιλίων (5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από τη Γη. Σχεδόν δηλαδή 13 φορές η απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του, στον αστεροειδή Bennu τον Αύγουστο του 2018.

Η αποστολή του OSIRIS-Rex έχει στόχο να καταλάβουμε από που προήλθαμε καθώς οι αστεροειδείς είναι υπολείμματα από τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

Τι αναφέρει η NASA

«Ενώ το διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να μας πει κάποια πράγματα για το που βρισκόμαστε και που κατευθυνόμαστε, μπορεί επίσης να μας υπενθυμίσει που είμαστε τώρα» τονίζει η NASA.

Η έγχρωμη εικόνα τραβήχτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου από το MapCam στο Osiris-Rex. Λίγες ώρες αφότου το διαστημικό σκάφος ολοκλήρωσε ελιγμό για να φτάσει προς τον αστεροειδή Bennu.

«Ορατά σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός και αρκετές οικείες χερσαίες εκτάσεις. Συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Baja California και των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών» σημείωσε εκπρόσωπος της NASA.

Πηγή: Dailymail