Αλληλεγγύη στους Ρώσους δημοσιογράφους – Μόλις… 43 οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές


02-01-2018 18:53

Σίγουρα δεν… ενθουσιάζονται οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που θα πρέπει να καλύπτουν όχι ένα, όχι δύο αλλά… 43 επιτελεία υποψηφίων για τις Ρωσικές εκλογές.

Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάθεση της επιτροπής υπάρχουν 43 υποψήφιοι για τις εκλογές της 18ης Μαρτίου και πως ο αριθμός των υποψηφίων δεν πρόκειται αυξηθεί καθώς έχει λήξει η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Πάνω από τους μισούς οι ανεξάρτητοι

Σύμφωνα με την Έλα Παμφίλοβα, οι υποψηφιότητες προέρχονται από 64 διοικητικές οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα 21 υποψήφιοι προτάθηκαν από πολιτικά κόμματα και 22 ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι από ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών.

Η ίδια προσέθεσε, ότι έχουν εγκριθεί οι υποψήφιοι 13 κομμάτων που υπέβαλλαν τις σχετικές αιτήσεις ενώ 7 υποψήφιοι κομμάτων έχουν ήδη ανοίξει τους ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που απαιτούνται για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων των κομμάτων λήγει στις 12 Ιανουαρίου και των ανεξάρτητων υποψηφίων στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.newsit.gr