Γερμανικός Τύπος: Παρέμβαση Τσίπρα για τους 8 τούρκους


02-01-2018 15:07

Εκτενείς είναι οι αναφορές του γερμανικού τύπου στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση κατά της απόφασης της 3ης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου. Με αυτήν, χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Ο Τσίπρας αποτρέπει την παροχή ασύλου σε καταδιωκόμενο Τούρκο στρατιώτη», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σημειώνει: «Η πολύπλοκη σχέση Ελλάδας και Τουρκίας επιβαρύνεται από στρατιώτες που αναζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα του 2016. Ένας από αυτούς έλαβε τώρα άσυλο, για να το χάσει όμως αμέσως μετά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «μετά την έντονη κριτική της Άγκυρας η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε το βράδυ (του Σαββάτου) την ακύρωση χορήγησης ασύλου. […] Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση ως πολιτικά υποκινούμενη» που σύμφωνα με την Άγκυρα δείχνει για άλλη μια φορά ότι «[…] η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζει πραξικοπηματίες. […] Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να περιορίσει τη ζημιά. Αργά το βράδυ του Σαββάτου το γραφείο του ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αιτήθηκε την ακύρωση της απόφασης παροχής ασύλου».

πηγη: DW

Πηγή: www.newsit.gr