Με ρεκόρ όλων των εποχών σε αφίξεις και έσοδα κλείνει το 2017 για τον ελληνικό τουρισμό


01-01-2018 18:47

«Το 2017 ήταν ακόμη μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Καταρρίψαμε κάθε ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις, πληρότητες και διανυκτερεύσεις. Όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι φέτος τα αμιγώς τουριστικά έσοδα θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα 14,5 δις ευρώ και οι διεθνείς επισκέπτες τα 30 εκατομμύρια. Ο τουρισμός αποτελεί πλέον “αιμοδότη” και μοχλό ανάπτυξης και ανάκαμψης της Χώρας, κινητοποιεί την πραγματική οικονομία και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και για άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως η εστίαση, το λιανικό εμπόριο, οι εξαγωγές και οι μεταφορές» τονίζει η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

 

Αναφέρει ότι «οι επιτυχίες αυτές δεν ήρθαν τυχαία. Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εξέφρασε -από την πρώτη στιγμή- την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης να επενδύσει στην ανάπτυξη του τουρισμού και μέσα από μια συγκροτημένη εθνική τουριστική πολιτική που υλοποιούμε από το 2015, για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, έχουμε πλέον μπροστά μας απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η ισχυρή δυναμική συνεχίζεται και τη νέα χρονιά. Ήδη οι προκρατήσεις σημειώνουν διψήφια αύξηση άνω του 10%».

Η κα Κουρνέτα τονίζει:

«Η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Αύξησε την κατανάλωση, ανέδειξε τον πλούτο της Χώρας μας στον Πολιτισμό, πρόβαλε τη μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου, διαχέοντας τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη στην περιφέρεια, στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Επενδύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, αναπτύσσουμε τον θεματικό τουρισμό, δίνουμε κίνητρα για επενδύσεις και “ανοίγουμε” νέες τουριστικές αγορές. Ανασυγκροτούμε την τουριστική εκπαίδευση για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Το 2018 καλούμαστε να κερδίσουμε το στοίχημα για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη, ώστε ο τουρισμός να μπορέσει να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Χώρας μας».

 

 

Πηγή: www.newsit.gr