Νέα επίθεση Ροχανί σε Τραμπ: Δηλώνει συμπαραστάτης των Ιρανών, ενώ μας αποκαλεί τρομοκράτες


31-12-2017 20:36

Νέα “επίθεση” προς τον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιράν, για την συμπαράσταση που εξέφρασε ο Αμερικανός ομόλογός του στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές της χώρας.

«Αυτός ο άνθρωπος στην Αμερική που σήμερα εκφράζει τη συμπάθειά του στον λαό μας ξέχασε ότι πριν από μερικούς μήνες αποκαλούσε τον ιρανικό λαό τρομοκράτες. Αυτός ο άνθρωπος που τάσσεται ολόψυχα κατά του ιρανικού έθνους δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμμερίζεται τους Ιρανούς», κατέληξε ο  Χασάν Ροχανί

«Έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται αλλά όχι με βία»

Οι Ιρανοί έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να ασκούν κριτική στην εξουσία, αλλά οι πράξεις τους δεν πρέπει να οδηγούν στη βία ή στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του μετά από τέσσερις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα.

«Ο λαός είναι απολύτως ελεύθερος να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και να διαμαρτύρεται. Όμως οι διαμαρτυρίες θα πρέπει να γίνονται κατά τρόπο που να βελτιώνουν την κατάσταση στη χώρα και τη ζωή τους» φέρεται να είπε ο Ροχανί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

«Η κριτική διαφέρει από τη βία και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας», υπογράμμισε.

Νέες διαδηλώσεις

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους, αψηφώντας την προειδοποίηση των αρχών, για τέταρτη ημέρα. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα από το 2009.

«Η επίλυση των προβλημάτων δεν είναι εύκολη και θα χρειαστεί χρόνος. Η κυβέρνηση και ο λαός θα πρέπει να αλληλοβοηθηθούν για να επιλύσουν τα θέματα», πρόσθεσε ο Ροχανί. Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί «ένας χώρος όπου οι υποστηρικτές της επανάστασης και ο λαός θα μπορούν να εκφράσουν τις ανησυχίες της καθημερινότητάς τους».

Πηγή: www.newsit.gr