Τουρκία: Έπιασαν 20 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους.


31-12-2017 15:04

Νέες συλλήψεις στην Τουρκία με “άρωμα” τζιχαντιστών! Σε “κόκκινο συναγερμό” η χώρα ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση στο Reina.

Στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 20 άτομα. Από αυτά, τα 15 είναι ξένοι υπήκοοι. Συνελήφθησαν ως ύποπτα για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία.

Οι Αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας πριν από την πρώτη επέτειο της επίθεσης σε νυκτερινό κέντρο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης χθες Σάββατο. Είχαν στόχο τέσσερις τοποθεσίες σ’ όλη την πόλη. Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αστυνομία. Η οποία δεν κάνει γνωστές τις εθνικότητες των ξένων υπόπτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως οι ύποπτοι πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην πόλη κατά τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έθεσε υπό κράτηση περίπου 195 άτομα.

«Αστακός» η Τουρκία!

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο αριθμός των εν υπηρεσία αστυνομικών έχει διπλασιαστεί σε 37.000 και δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή απαγορεύθηκαν σε ορισμένες περιφέρειες για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές οδοί σε περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα παραμείνουν κλειστές ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα επιτρέπεται η είσοδος βαρέων οχημάτων, έχει ανακοινώσει επίσης η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi