Σεισμός… και στο Twitter. Το unboxing και "ξημερώματα κουνιούνται τα κουφώματα".


31-12-2017 11:02

Ο σεισμός στον Κορινθιακό αναστάτωσε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, αφού ήταν επιφανειακός κι έτσι έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός και σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Κάτι που -φυσικά- δεν άφησε το Twitter ανεπηρέαστο!

Ο σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ «χτύπησε» στις 06.02 το πρωί της Κυριακής, 31.12.2017. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια από τις Αλκυονίδες.

click4more

Σεισμός στον Κορινθιακό: «Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος»!

Συγκεκριμένα, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Το Ευρωμεσογειακό δίνει επίκεντρο 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Τόσο μικρό δηλαδή, που είχε ως αποτέλεσμα να καταλάβουν την σεισμική δόνηση και πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας, αλλά και της Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό ήταν 4,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό έκανε λόγο για σεισμό 5,2 ρίχτερ.

σεισμός

Σεισμός και… χαμός στο Twitter!

Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί κι εφόσον το νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου (δείχνει να) πέρασε αναίμακτα, εκατοντάδες χρήστες του Twitter… έπιασαν δουλειά!

Δείτε μερικές από τις δημοσιεύσεις που έκαναν το hashtag #σεισμός πρώτο trend στο Twitter

Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου

Ο ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό, αναστάτωσε τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς τους κατοίκους της Αττικής, της Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 06:02 στον Κορινθιακό κόλπο.

Πηγή: www.newsit.gr