Κρήτη: Αυτή είναι η Τουρκάλα φοιτήτρια που έγινε θέμα συζήτησης στη Σητεία


30-12-2017 12:33

Η Φατμά ζει τα τρία τελευταία χρόνια στη Σητεία σπουδάζοντας στο ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας. Από Τουρκάλα μάνα και Τούρκο πατέρα…

ανάμεσα σε Κομοτηνή και Κωνσταντινούπολη τώρα νιώθει σαν δεύτερη πατρίδα της την Σητεία και συμμετέχει στη θεατρική  παράσταση «Ερωτόκριτος» που θα ανεβάσει το θέατρο της Σητείας το καλοκαίρι.

Η Φατμά είναι Τουρκάλα, φοιτήτρια στη Σητεία τα τρία τελευταία χρόνια και αφού πέρασε το πρώτο δύσκολο στάδιο προσαρμογής τώρα νιώθει σαν στο σπίτι της.

Λατρεύει την Κωνσταντινούπολη όμως τώρα αγαπά ιδιαίτερα και τη Σητεία. Τις λείπουν τα αγαπημένα τις πρόσωπα όμως η αγάπη με την οποία την έχουν περιβάλει οι Σητειακοί καλύπτει το κενό.

Βρίσκει πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε Κρητικούς και Τούρκους και αν τη βρει ο μεγάλος έρωτας στην Κρήτη θα επιβεβαιωθεί αυτό που πιστεύει ότι ο έρωτας δεν έχει σύνορα.

Νιώθει ευγνώμων απέναντι σε εκπαιδευτικούς και συμφοιτητές για τον τρόπο με τον οποίο την βοηθούν να ολοκληρώσει τις σπουδές της σε ένα ΤΕΙ που όπως λέει είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Της δόθηκε η δυνατότητα να μπει και να γνωρίσει ακόμα καλύτερα την κουλτούρα μας συμμετέχοντας στην θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος».

Όπου και αν συνεχίσει τη ζωή της, οι Κρητικοί θα είναι για πάντα στην καρδιά της και πάντα θα έχει ένα λόγο να επιστρέφει εδώ.

Η Τουρκάλα φοιτήτρια που λατρεύει την Κρήτη

Πηγή: neakriti.gr