Με ένα άγαλμα μπουλντόγκ με το πρόσωπο… του Τραμπ γιορτάζουν οι Κινέζοι τη Χρονιά του Σκύλου


29-12-2017 18:42

“Ξαναχτύπησε” το κινεζικό εμπορικό κέντρο, που πέρσι είχε φιλοξενήσει ένα άγαλμα κόκκορα που παρέπεμπε ευθέως στον Ντόναλντ Τραμπ. Φέτος επέλεξε να βάλει το πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου σε ένα… μπουλντόγκ, για να τιμήσει την χρονιά του Σκύλου που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Το γιγαντιαίο άγαλμα του σκύλου-Τραμπ κοσμεί το εμπορικό κέντρο στο Ταϊγιουάν, στη βόρεια Κίνα. Εικονίζει ένα λευκό μπουλντόγκ, καθισμένο στα πίσω πόδια του, αλλά η μουσούδα του έχει τα χαρακτηριστικά του Αμερικανού προέδρου. Επιπλέον, φέρει στην κορυφή του κεφαλιού μια χρυσή τούφα μαλλιών και ο δείκτης ενός από τα μπροστινά πόδια του δείχνει προς τον ουρανό, μια χαρακτηριστική χειρονομία του Τραμπ, ιδίως όταν εκφωνεί ομιλίες.

Με βάση το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο, η Χρονιά του Σκύλου, που διαδέχεται αυτήν του Κόκκορα, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Ο Τραμπ έχει γεννηθεί το 1946 και κατά συνέπεια στο κινεζικό ωροσκόπιο είναι σκύλος. Σκύλοι ήταν επίσης οι προκάτοχοι του, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Σκύλου είναι ειλικρινείς και πάρα πολύ πιστοί, ενώ έχουν και ιδιαίτερα οξυμένη την αίσθηση της δικαιοσύνης. Παράλληλα όμως, είναι επίσης ξεροκέφαλοι και οξύθυμοι.

Πέρσι τον χειμώνα, για να γιορτάσει τη Χρονιά του Κόκκορα, το ίδιο εμπορικό κέντρο είχε παρουσιάσει ένα άγαλμα κόκκορα που έμοιαζε στον Τραμπ. Το έργο αυτό γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πολλά αντίγραφά του εμφανίστηκαν σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, ένας φουσκωτός κόκκορας-Τραμπ έκανε την εμφάνισή του το περασμένο καλοκαίρι κοντά στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: www.newsit.gr