Πιστοποίηση ασφαλείας και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport

46408.jpg

29-12-2017 16:37

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η πιστοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας της EASA.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Καβάλας, Άκτιου/Πρέβεζας, Χανίων και Ζακύνθου, Ρόδου, Μυκόνου, Κω, Μυτιλήνης, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου πιστοποιήθηκαν από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών τους βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα αεροδρόμια αυτά, τα οποία από τον Απρίλιο του 2017 είναι στα «χέρια» της Fraport, εξυπηρετούν διεθνή επιβατική κίνηση. Έλαβαν πιστοποίηση κατά EASA, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα.

Η απονομή των πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29.12.2017) από τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο. Τα πιστοποιητικά παρέλαβαν εκ μέρους του Φορέα λειτουργίας των αεροδρομίων Fraport GR o Ηλίας Μαραγκάκης και η κ. Ιωάννα Κουρή.

Πηγή: www.newsit.gr