Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας θα προκαλέσει τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα – Πατριώτης ο Καμμένος


29-12-2017 11:56

Παναγιώτης Κουρουμπλής για… όλα και με “προαναγγελία” για κινήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα που θα προκαλέσουν “σεισμό” στο πολιτικό σύστημα!

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του ορισμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Φυσικά, από τις αναφορές του δεν έλειψε και το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το Σκοπιανό και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Κουρουμπλής: Πατριώτης ο Καμμένος

Ο υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει «ξεκάθαρη θέση» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Είναι θέμα εθνικό και να αφήσει τις υπεκφυγές περί μη ύπαρξης δεδηλωμένης αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή», είπε.

Χαρακτήρισε δε τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο «πατριώτη». Και εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό».

«Με τον Πάνο Καμμένο συμπορευόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα βρούμε σημείο συνεννόησης και σε αυτό το θέμα» τόνισε.

Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλους, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι αρνητικός στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιάννης Μπουτάρης στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ να επισκεφθεί την Πρωτοχρονιά τη Θεσσαλονίκη. «Οι συναντήσεις δεν είναι κακές» επεσήμανε.

Οι εκλογές

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαψεύδει κάθε συσχετισμό των κοινωνικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους η κυβέρνηση και χάνει η ΝΔ» τόνισε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους μη έχοντες, πιστός στις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του, στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες ότι τώρα που μπορεί, κάνει αυτό που πρέπει», σημείωσε.

Άφησε, δε, ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει η κυβέρνηση θέμα απλής αναλογικής στη Βουλή. «Αυτό θα το δούμε όταν πρέπει» είπε.

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε επίσης τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς να ξεκαθαρίσουν  το αργότερο μέχρι το συνέδριο τους, τον Μάρτιο, αν θα πάνε με τη «δεξιά του κ. Μητσοτάκη» και τους προειδοποίησε με «συντριβή» αν ακολουθήσουν αυτό το δρόμο. Προσωπικά δεν πιστεύει πάντως ότι «η Φώφη Γεννηματά είναι υπέρ της σύμπλευσης με τον κ Μητσοτάκη».

Τα ναυάγια και το υπουργείο

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «έχει πολλά να κάνει ακόμη στο υπουργείο Ναυτιλίας», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του να ανασύρει όλα τα ναυάγια στον ελληνικό χώρο. Μάλιστα, χθες (28.12.2017) υπέγραψε απόφαση να ανασυρθεί από το λιμάνι του Πειραιά – εκεί όπου θα εγκατασταθεί η τεράστια δεξαμενή της COSCO- το βυθισμένο εδώ και 20 χρόνια επιβατηγό πλοίο Corfu island, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

Τα περίπου 2 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει, θα τα πάρει η εταιρεία που θα το ανασύρει, πουλώντας το πλοίο για σκραπ σε τουρκικά ναυπηγεία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα ανασυρθούν και τα υπόλοιπα ναυάγια, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ