Μαξίμου κατά Μπακογιάννη για την ΠΓΔΜ: Ανεύθυνη η στάση της – Μανία για αποσταθεροποίηση της χώρας


28-12-2017 16:15

Η άγρια κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το Σκοπιανό διατηρείται στο… “κόκκινο”. Σήμερα (28.12.2017) ήρθε ο “τσακωμός” ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΠΓΔΜ.

Αφορμή μια συνέντευξη που έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην οποία ρωτήθηκε για το πως θα αντιδράσει η ΝΔ αν η κυβέρνηση φέρει πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ αλλά με αυτή διαφωνεί ο Πάνος Καμμένος.

Με αιχμή τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ανεύθυνη στάση και για μανία αποσταθεροποίησης της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές «απάντησαν» στα όσα είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «η κυρία Μπακογιάννη επιβεβαίωσε σήμερα την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν «την διαβεβαιώνουμε πως για άλλη μία φορά θα μείνει με την όρεξη. Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Και μέχρι τότε η σημερινή σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την έριξαν, ενώ με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστεί για διέξοδο και στο ονοματολογικό, που επίσης οι κυβερνήσεις του χθες μας κληροδότησαν».

Μπακογιάννη: Εμείς δεν θα καλύψουμε την ανευθυνότητά τους

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας νωρίτερα στον Real FM κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η ΝΔ να επιλέξει να ψηφίσει ή όχι ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση για το όνομα της ΠΓΔΜ, με το οποίο θα διαφωνεί ο Πάνος Καμμένος.

«Θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση ή θα προτιμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση;», ήταν η ερώτηση.

«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει», απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ