Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μπακογιάννη για το Σκοπιανό


27-12-2017 16:54

“Η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “προσέρχεται σε διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ με δύο διαφορετικές θέσεις”.

«Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και καταλήγει: «Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη

Να ξεκαθαρίσει την θέση της σε σχέση με το Σκοπιανό κάλεσε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη που εκτίμησε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με δύο διαφορετικές θέσεις.

«Η ευθύνη είναι τεράστια. Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104.6, ενώ αναφερόμενη σε σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σημείωσε: «Αυτό που οφείλει να κάνει ο κ. Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση».

«Η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη.  Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση», πρόσθεσε.

Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα».

Ερωτηθείσα δε αν το θέμα του Σκοπιανού μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ