Μύκονος: Θαλάσσια ρύπανση από το ναυάγιο στο Τραγονήσι.


26-12-2017 20:12

Στο σημείο που προσάραξε το πλοίο LITTLE SEYMA στο Τραγονήσι στη Μύκονο παρουσιάστηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ενδείξεις ρύπανσης ανοιχτά της Μυκόνου από την προσάραξη του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» εντόπισε το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, «λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές της νήσου Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ.» εντόπισε αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη.

Το φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά προσάραξε πριν από τέσσερις ημέρες στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά της Μυκόνου και στο σημείο αυτό εντοπίστηκε ρύπανση. Από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού αντιρρυπαντικά σκάφη έχουν σπεύσει στο σημείο.

H ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό:

«Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου »LITTLE SEYMA» σημαίας Παναμά, την 22/12/2017 με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά ν. Μυκόνου γνωρίζεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ” Ν.Π.12109 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL” Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.

Μύκονος: Καρέ – καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ναυτικών του «LITTLE SEYMA»

Επιπρόσθετα, αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μύκονος: Η επιχείρηση διάσωσης που κόβει την ανάσα – Στιγμές τρόμου με 12 ναυτικούς

Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.

Τέλος, από την ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.»

Πηγή: www.newsit.gr