Ναύπλιο: Η βάρδια της προσφοράς που ξεχειλίζει αγάπη


25-12-2017 14:00

Πέντε εθελόντριες του συσσιτίου του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου από τις 6 σήμερα το πρωί ανήμερα των Χριστουγέννων, κάνουν πράξη την προσφορά προς τον συνάνθρωπο ετοιμάζοντας 120 έως 150 μερίδες φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η επίσκεψη μας, το πρωινό των Χριστουγέννων στον λόφο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, στον χώρο όπου καθημερινά εθελοντές και εθελόντριες μαγειρεύουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους συνανθρώπους μας, συνοδεύτηκε από αρώματα της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας και με ευχές από καλόκαρδες γυναίκες που δεν χάνουν το κουράγιο τους, γεμάτες θέληση για προσφορά και αγάπη για όλο τον κόσμο.

150 σπιτικές μερίδες με αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, μοσχοβολούσαν στο χώρο σαν το φαγητό της γιαγιάς από το χωριό, σαν εκείνο το φαγητό που ετοίμαζε η μαμά την Κυριακή, που τρώγοντας καταλάβαινες, πως το μυστικό της συνταγής ήταν κριμένο στην αγάπη που έκρυβε ο κόπος της.

Αυτόν τον κόπο προσφέρουν μαζί με την αγάπη τους ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και καθημερινά οι εθελοντές και ο ιερέας π. Ελευθέριος Μίχος στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

πηγή: argolikeseidhseis

Πηγή: www.newsit.gr