Κόντρα Κοτζιά – Μητσοτάκη για τα Σκόπια


23-12-2017 22:52

Με καυστικούς τόνους σχολιάζει σε tweet που ανάρτησε προ ολίγου στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σχετικά με την ελληνική στρατηγική.

«Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό/ΦΥΡΟΜ. Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους. Συγκρούσεις που συνεχίζονται.Γι’αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση» αναφέρει ο κ. Κοτζιάς

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος δεν μπορούν να συνεννοηθούν

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει ζήτημα δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως το θέμα της ΠΓΔΜ είναι εθνικής σημασίας και αν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος δεν μπορούν να συνεννοηθούν, πρέπει να παραιτηθούν.

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονομασία για τα Σκόπια που να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής (σ.σ. κυκλοφόρησε το Σάββατο λόγω Χριστουγέννων) ζητά συγκεκριμένη πρόταση από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Μητσοτάκης: Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει προειδοποίηση ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».

Έτσι, ουσιαστικά, βάζει «πάγο» στο ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν γίνω πρωθυπουργός…»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναλύει το σχέδιο που έχει για την διακυβέρνηση της χώρας. Αποκαλύπτει ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ως πρωθυπουργός θα είναι το φορολογικό.

Επιπλέον επισημαίνει ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου για να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος με πλειοψηφία που θα διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή του, ώστε «να μην υποστεί η χώρα τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της απλής αναλογικής που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σημειώνει δε ότι στην κυβέρνησή του θα δώσει ευκαιρίες και σε σημαντικούς ανθρώπους εκτός πολιτικής.

Πηγή: www.newsit.gr