Κρήτη: Χριστούγεννα στο κρύο για άνεργη μάνα και τέσσερα παιδιά – Της έκοψαν το ρεύμα


23-12-2017 17:08

Έκκληση για βοήθεια από μια μητέρα με τέσσερα παιδιά που θα περάσει τις γιορτές στο κρύο και το σκοτάδι…

Χριστούγεννα στο κρύο, με τα τέσσερα παιδιά της θα κάνει η άνεργη 48χρονη μητέρα που της έκοψαν πριν από τρεις μέρες το ρεύμα, λόγω μεγάλης οφειλής στην ΔΕΗ.

Σε σημερινή επικοινωνία του ekriti.gr μαζί της, με τρεμάμενη φωνή μίλησε για την περιπέτεια που τους έχει βρει οικογενειακώς και ζητά από τον κόσμο να την βοηθήσει.

Έκκληση για βοήθεια

«Δεν θέλω κάτι για μένα αλλά μόνο για τα παιδιά μου. Θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο σαν άνθρωποι. Τα δύο μεγάλα παιδιά μου έρχονται σε λίγο από Θεσσαλονίκη που είναι φοιτητές, τι θα τους πω. Μένουμε ψηλά στο βουνό και έχει κρύο, γιαυτό πέρυσι αναγκάστηκα να κάνω και την παράνομη σύνδεση από την κολώνα της ΔΕΗ» λέει η κα Κυριακή.

Έχει τέσσερα παιδιά μία κόρη 15 ετών, και τρεις γιους 17, 18 και 20 ετών αντίστοιχα. Τα μεγάλα αγόρια σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, μένουν στην εστία, τρώνε στη σχολή και κάθε δύο μήνες ο δήμος Ηρακλείου τους στέλνει ένα δέμα με τρόφιμα.

«Μίλησα αυτές τις μέρες με δύο γραφεία βουλευτών για, να με βοηθήσουν, με την Πολεοδομία και την ΔΕΗ. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα» αναφέρει η κα Κυριακή. «Θέλω να πληρώνω αλλά για να μπω σε ρύθμιση πρέπει να δώσω το 30% μπροστά και εγώ δεν το έχω. Επίσης πρέπει να αλλάξω το ρεύμα από εργοταξιακό σε οικιακό, και εκεί μόνο μηχανικός από την πολεοδομία μπορεί να με βοηθήσει.

Ψάχνει για δουλειά: «Θέλω να ξοφλήσω»

Η άνεργη 47χρονη Ηρακλειώτισσα έχει τελειώσει την σχολή φύλαξης μουσείων και ψάχνει για εργασία. Θέλει να βρει μόνιμη δουλειά, για να ζήσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της. Θέλει να πληρώσει όλα τα χρέη της. Αλλά δεν ξέρει πώς…

Και ολοκληρώνει την συζήτηση μας: «Η ζωή μας είναι δύσκολη, και τις μέρες αυτές ακόμη περισσότερο. Εύχομαι να μου συνδέσουν  το ρεύμα και να βρω δουλειά να τους ξοφλήσω. Δεν το κάνω γιατί δεν θέλω αλλά γιατί δεν μπορώ. Δεν θέλω τρόφιμα μου έδωσε το ΤΕΒΑ Αγίας Αικατερίνης και πήρα και το επίδομα από το κράτος. Θέλω χρήματα για την ρύθμιση και δουλειά για να δουλέψω. Και ας περάσουμε φέτος με τα παιδιά Παγωμένα Χριστούγεννα. Ελπίζω να ακούσουν αυτοί που πρέπει την φωνή μου…»

Πηγή: ekriti