Χάος εν πλω: Αλλαξε χωρίς προειδοποίηση δρομολόγιο το «Νήσος Σάμος» – Εικόνες με έξαλλους επιβάτες μέσα από το πλοίο


23-12-2017 16:34

Το πλοίο «Νήσος Σάμος» επρόκειτο να κάνει δρομολόγιο από Μυτιλήνη – Χίο – Πειραιά …

προχθες Πέμπτη (21/12/2017) με αναχώρηση από Λέσβο στις 20:00, στάση στη Χίο στις 23:10 και άφιξη στον Πειραιά στις 06:50 το πρωί.

Όμως η ναυτιλιακή εταιρία προχθες το απόγευμα ξαφνικά άλλαξε το δρομολόγιο προσθέτοντας και τη Σάμο ως ενδιάμεσο προορισμό. Έτσι το πλοίο έφτασε στις 12:15 στον Πειραιά και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μόνο οι μισοί επιβάτες ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αλλαγή του δρομολογίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι επιβάτες έχασαν προγραμματισμένες πτήσεις για ΗΠΑ, Αγγλία και Ολλανδία, άλλοι έχασαν δρομολόγια με τρένα και λεωφορεία για ηπειρωτική Ελλάδα και άλλοι τα ραντεβού που είχαν κανονίσει με γιατρούς.

Όταν έγινε γνωστή η αλλαγή της ώρας άφιξης επικράτησε ένταση ανάμεσα στους επιβάτες που σε έξαλλη κατάσταση ζητούσαν εξηγήσεις από το πλήρωμα.

«Δεν σέβεστε κανέναν, έχουμε ανήλικα παιδιά και νεφροπαθείς», φώναζαν κάποιοι ταξιδιώτες, ενώ άλλοι διαμαρτύρονταν έντονα γιατί έχαναν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους. Όλα όσα συνέβησαν καταγράφονται στο video που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα “Πρώτο Θέμα”.