Μητσοτάκης: Ζήτημα δεδηλωμένης για την ΠΓΔΜ


23-12-2017 10:21

Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως το θέμα της ΠΓΔΜ είναι εθνικής σημασίας και αν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος δεν μπορούν να συνεννοηθούν, πρέπει να παραιτηθούν.

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονομασία για τα Σκόπια που να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής (σ.σ. κυκλοφόρησε το Σάββατο λόγω Χριστουγέννων) ζητά συγκεκριμένη πρόταση από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Μητσοτάκης: Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει προειδοποίηση ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».

Έτσι, ουσιαστικά, βάζει «πάγο» στο ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν γίνω πρωθυπουργός…»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναλύει το σχέδιο που έχει για την διακυβέρνηση της χώρας. Αποκαλύπτει ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ως πρωθυπουργός θα είναι το φορολογικό.

Επιπλέον επισημαίνει ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου για να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος με πλειοψηφία που θα διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή του, ώστε «να μην υποστεί η χώρα τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της απλής αναλογικής που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σημειώνει δε ότι στην κυβέρνησή του θα δώσει ευκαιρίες και σε σημαντικούς ανθρώπους εκτός πολιτικής.

Πηγή: www.newsit.gr