Κόντρα Κοντονή – δικαστών ακόμα και για την βόμβα στο Εφετείο.


22-12-2017 13:30

Απάντηση με αυστηρό ύφος έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σε όσους προσπαθούν να συσχετίσουν όπως ανεφερε την εγκληματικη ενέργεια στο Εφετείο με την κριτική σε δικαστικές αποφάσεις.

«Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού» τόνισε ο κ. Κοντονής σε νέα δήλωση του.

Νωρίτερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλούσε όςους καλλιεργησαν πολεμικό κλίμα με τη Δικαιοσύνη να αναλογιαστούν τις ευθύνες τους.

Συγκεκριμένα η ΕΔΕ ανέφερε στην ανακοίνωση της: «Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοίπροσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Πηγή: www.newsit.gr