Απόπειρα ανθρωποκτονίας από 12χρονες για την εύνοια του Slender Man


22-12-2017 10:51

Μια από τις δύο μαθήτριες που προσπάθησαν να σκοτώσουν συμμαθήτριά τους για να κερδίσουν την εύνοια του φανταστικού χαρακτήρα τρόμου Slender Man θα περάσει τα επόμενα 25 χρόνια σε ψυχιατρείο.

Η Anissa Weier, 16 ετών, δήλωσε ένοχη τον Αύγουστο για εμπλοκή της στην απόπειρα ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού. Υποστήριξε ότι δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της επειδή ήταν ψυχικά άρρωστη.

Ο δικαστής καταδίκασε την Anissa Weier σε εγκλεισμό 25 ετών σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Η ποινή της ουσιαστικά ξεκινά από τη μέρα της τρομακτικής επίθεσης, όταν ήταν 12 ετών. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει στο ψυχιατρείο μέχρι τα 37 της χρόνια.

Η Anissa Weier και η Morgan Geyser παρέσυραν την Payton Leutner σε δασική περιοχή σε προάστιο του Μιλγουόκι το 2014. Η Geyser μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της 19 φορές ενώ την παρότρυνε η Weier. H Payton κατάφερε να ξεφύγει σε ένα μονοπάτι όπου τη βρήκε ένας ποδηλάτης και ειδοποίησε τις αρχές.

Ομολογία και συγγνώμη

Η Weier και η Geyser είπαν στους ερευνητές ότι αισθάνονταν πως έπρεπε να σκοτώσουν την Payton για να γίνουν υπηρέτες του Slender Man και να προστατεύσουν τις οικογένειές τους από αυτόν. Τότε ήταν και τα τρία κορίτσια 12 ετών.

«Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτό και θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω για να βεβαιωθώ πως δεν θα έχω ψευδαισθήσεις ξανά» είχε πει στον δικαστή η Weier ζητώντας συγγνώμη για την επίθεση. «Θέλω όλοι οι εμπλεκόμενοι να ξέρουν ότι λυπάμαι βαθύτατα για όσα έγιναν εκείνη την ημέρα. Ξέρω ότι τίποτα από αυτά που λέω δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να φτιάξει ό,τι χάλασα».

Η μητέρα της Payton έστειλε επιστολή στον δικαστή μέσα στην εβδομάδα. Του έγραφε πως το τραύμα της επίθεσης έχει καθορίσει τις ζωές τους και πως η Payton εξακολουθεί να φοβάται για τη ζωή της. Για μήνες η 12χρονη κοιμόταν με ψαλίδι κάτω από το μαξιλάρι της για προστασία. Κρατούσε μάλιστα κλειστά τα παράθυρα του δωματίου της. «Θα αγωνιστεί με τα γεγονότα εκείνης της μέρας και τα φυσικά και ψυχικά σημάδια που της άφησε για το υπόλοιπο της ζωής της».

Πηγή: News.com.au