Τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο – Κοντονής: Απειλήθηκε η ζωή του φύλακα


22-12-2017 9:47

Μια άλλη διάσταση στην τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Όπως δήλωσε, οι τρομοκράτες απείλησαν τη ζωή του αστυνομικού που φυλούσε το κτίριο.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017). Ήταν 03:25 τα ξημερώματα όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η δήλωση από τον Σταύρο Κοντονή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Κοντονής: Απείλησαν τον φύλακα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για «ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε την επίθεση στο Εφετείο εγκληματική πράξη, αποτρόπαια και καταδικαστέα.

«Γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κλειστό σήμερα το Εφετείο

Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017) στο Εφετείο προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο κτίριο. Μοιραία, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σήμερα.

Έτσι, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, το Εφετείο θα είναι… κλειστό. Δε θα διεξαχθούν οι δίκες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και φυσικά ούτε οι υπηρεσίες του.

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού.

Η έκρηξη

Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας, μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ, οι τρομοκράτες αποφάσισαν να στείλουν «μήνυμα» στη Δικαιοσύνη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017) με μια καταδρομική επιχείρηση κατάφεραν να πιάσουν στον «ύπνο» την ΕΛ.ΑΣ. και να τοποθετήσουν βόμβα στην είσοδο του Εφετείου.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο κτίριο της οδού Λουκάρεως αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στην περιοχή.

Δείτε εικόνες

Εφετείο έκρηξη Εφετείο βόμβα

Πηγή: www.newsit.gr