Ανείπωτη θλίψη στην Γαλλία – Κηδεύτηκαν οι 6 μαθητές που σκοτώθηκαν από σύγκρουση με τρένο


21-12-2017 19:53

Σε μια «άβυσσο θλίψης» βυθίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (21.12.2017) η μικρή κοινότητα του Σεν Φελιού ντ΄ Αβάλ στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου κηδεύτηκαν οι μαθητές που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση του σχολικού τους λεωφορείου με τραίνο

«Η απώλειά σας αφήνει ένα σκληρό κενό στην καρδιά των γονέων σας και όλων των κοντινών ανθρώπων σας. Τίποτα δεν θα καλύψει αυτό το κενό» είπε ο επίσκοπος του Περπινιάν μόλις ξεκίνησε η θρησκευτική τελετή.

«Ο θάνατός σας βύθισε τους γονείς σας και τους φίλους σας σε μια αδυναμία κατανόησης, σε μια άβυσσο θλίψης αλλά επίσης και οργής, όπου επικρατεί ένα ερώτημα: γιατί;» σημείωσε ο Νορμπέρ Τουρινί.

Έξι μαθητές σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την 14η Δεκεμβρίου όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με μια αμαξοστοιχία στην κοινότητα Μιλάς.

Από τα σοβαρότερα δυστυχήματα με παιδιά

Το δυστύχημα είναι από τα σοβαρότερα όπου εμπλέκεται ένα σχολικό λεωφορείο μετά την τραγωδία στο Μπον (κεντρονατολική Γαλλία) το 1982, με 53 νεκρούς εκ των οποίων 44 παιδιά.

Η οδηγός του λεωφορείου, που τραυματίστηκε στο δυστύχημα, κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και πρόκληση βλαβών από αμέλεια. Επιμένει ότι οι μπάρες στη διάβαση ήταν ανεβασμένες.

Στο Σεν Φελιού ντ’ Αβάλ, το χωριό καταγωγής όλων των νέων, χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην επιμνημόσυνη τελετή, οι περισσότεροι εκ των οποίων στο εξωτερικό του ιερού ναού απ όπου την παρακολούθησαν σε μια μεγάλη οθόνη.

Παιδικά τραγούδια αντηχούσαν προτού ο ιερέας αρχίσει να διαβάζει τα ονόματα των έξι παιδιών που σκοτώθηκαν στο Μιλάς, εκ των οποίων τα τέσσερα κηδεύτηκαν σήμερα.

Ο Αλάν, ο Λοΐκ, ο Ντιγό και ο Τεντί: τα λευκά φέρετρα των τεσσάρων αγοριών είχαν τοποθετηθεί σε μια κεντρική αίθουσα του χωριού. Ο ηγούμενος Μπενουά ντε Ρεκ ανέφερε επίσης το όνομα της Οφίλια, που κηδεύτηκε τη Δευτέρα, και του Γιουνές, που κηδεύτηκε την Τετάρτη.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης το απόγευμα στο τέμενος του Περπινιάν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη «των αγγέλων που χάθηκαν».

Πηγή: www.newsit.gr