Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς – Επεισόδιο με βουλευτή του ΚΚΕ


21-12-2017 19:12

Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αντιδράσεων κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιεί έξω από την Βουλή το ΠΑΜΕ. Στην συγκέντρωση δημιουργήθηκε μάλιστα ένταση, μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και δυνάμεων της αστυνομίας.

Το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται για την τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε προς την Βουλή, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα.

Ωστόσο σημειώθηκε και ένα επεισόδιο μικρής έντασης με τον Χρήστο Κατσώτη. Ο βουλευτής του ΚΚΕ θέλησε να προσεγγίσει την πορεία από την Βασιλίσσης Σοφίας, όπου είχαν τοποθετήσει κλούβες οι αστυνομικοί και έκλειναν τον δρόμο.

Εκεί φάνηκε να υπάρχει μια στιγμιαία ένταση, που όμως έληξε άμεσα.

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Από την συγκέντρωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα. Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς -πρώτης ακόμη κατοικίας- λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα την δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία.

Θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει -εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας- αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει. Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο«.

Πηγή: www.newsit.gr