"Αγώνας" για να επιστρέψει το 19χρονο μοντέλο – Αίτηση του δικηγόρου της για να δικαστεί εδώ


19-12-2017 15:18

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος εκπροσωπεί το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης, ξεκίνησε τις διαδικασίες για να επιστρέψει και να δικαστεί η Ειρήνη στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, επισκέφτηκε σήμερα (19.12.2017) τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η 19χρονη στο Χονγκ Κονγκ και ζητάει να επιληφθεί της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 ΠΚ η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς έχει οριστεί ως νομικός σύμβουλος από την οικογένεια της Ειρήνης.

Στην αίτηση τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί  επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Πηγή: www.newsit.gr