Γεροβασίλη: "Σε ένα χρόνο από σήμερα το Δημόσιο θα έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα"


18-12-2017 22:25

«Σε ένα χρόνο από σήμερα, τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα» δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας πως «λύνουμε προβλήματα και ταυτόχρονα κατοχυρώνουμε πως οι λύσεις αυτές θα έχουν διάρκεια…»

«Σε ένα χρόνο από σήμερα, τέλη του 2018,  το Δημόσιο θα έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα» δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας πως «λύνουμε προβλήματα και ταυτόχρονα κατοχυρώνουμε πως οι λύσεις αυτές θα έχουν διάρκεια…»

Μιλώντας στον  Προϋπολογισμό, η κυρία Όλγα Γεροβασίλης είπε ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και τηνα ποοδτικότητα των υπηρεσιών με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι οριζόντιες περικοπές και απολύσεις,  αλλά επενδύοντας στους ανθρώπους και τις νέες τεχνολογίες.

Επιτέθηκε στη Νδ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απέχθεια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών προς κάθε τι Δημόσιο. Γιατί έχει μπερδέψει τον κυνισμό και την αναλγησία με την ειλικρίνεια.  Γιατί είναι τεράστια η απόσταση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο, ούτε πολύ, διεκδικεί για τον εαυτό του ρόλο πρωθυπουργού – δημοπράτη!» αλλά το Δημόσιο «δεν είναι φιλέτο προς πώληση».

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε πως ο στόχος μας είναι «ο ψηφιακός ,μετασχηματισμός του Κράτους», στις αρχές του νέου έτους, ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης ενός στρατηγικού έργου για το Δημόσιο, του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS), που περιλαμβάνει: Την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωσή, τις εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα έχουμε ήδη εκκινήσει τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για τη σταδιακή μετάβαση στο ψηφιακό ΚΕΠ (e-kep). Έτσι, ώστε, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.  Μια συνεργασία που  βρίσκεται σε τελική φάση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Πηγή: www.newsit.gr