Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει για σήμερα, Κυριακή


17-12-2017 11:02

Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο καταστημάτων. Δείτε αναλυτικά τι ισχύει για αυτήν την Κυριακή και τις επόμενες.

Φέτος οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και τρεις Κυριακές. Ποιο είναι το εορταστικό ωράριο καταστημάτων.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει για όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου

Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους. Φέτος τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί. Ενώ το ωράριο τους μπορεί να λήγει στις 8 το βράδυ. Επιπλέον, την Κυριακή στις 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου, θα είναι ανοιχτά προκειμένου οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα είναι ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα. Τις Κυριακές 17 και 24 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Τι διαφορετικό ισχύει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Προτείνει στα καταστήματα να ανοίξουν – την ίδια ώρα όπως σε όλη την Ελλάδα – στις 11 το πρωί. Αλλά να κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Ενώ σε άλλες περιφέρειες οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν λειτουργία των καταστημάτων έως τις 6 το απόγευμα.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου (ΣΕΛΠΕ) ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι κατά τη διάρκεια των εορτών τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοικτά τις καθημερινές έως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα θα λειτουργούν έως τις 8 το βράδυ. Για τις Κυριακές προτείνεται να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Πότε θα είναι κλειστά τα καταστήματα για τις γιορτές

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την ημέρα των Χριστουγέννων και στις 26 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 και την Τρίτη 2 του μήνα. Ενώ κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά και στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Πηγή: www.newsit.gr