"Καρατομήθηκε" ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής λόγω της εξαφάνισης του υποβρυχίου


16-12-2017 20:00

Αλλαγές και καρατομήσεις έφερε η εξαφάνιση του Αργεντίνικου υποβρυχίου, μαζί με τα 44 μέλη του πληρώματός του στον Νότιο Ατλαντικό.

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού απομακρύνθηκε από τη θέση του, έναν μήνα μετά την εξαφάνιση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η εκδίωξη του ναυάρχου Μαρσέλο Εντουάρντο Ιπόλιτο Σρουρ είναι το πρώτο πειθαρχικό μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι αφότου χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο ARA San Juan στις 15 Νοεμβρίου.

«Αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του» είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Κατηγορούν την κυβέρνηση οι συγγενείς

Οι οικογένειες των μελών του πληρώματος επέκριναν την κυβέρνηση επειδή δεν τους παρείχε σαφείς εξηγήσεις και επειδή εγκατέλειψε τις προσπάθειες διάσωσης.

Στις 27 Νοεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι λόγω εισροής υδάτων στο υποβρύχριο έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα στις μπαταρίες του. Σύμφωνα με τις αρχές, διεθνείς οργανισμοί είχαν εντοπίσει έναν θόρυβο που έμοιαζε με έκρηξη την ίδια ημέρα που χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο.

Οι ελπίδες για τη διάσωση των ναυτικών έσβησαν στις 30 Νοεμβρίου. Το Πολεμικό Ναυτικό επισήμανε ότι το οξυγόνο στο υποβρύχιο είχε τελειώσει πολύ προτού διακόψουν την προσπάθεια. Συνεχίζεται ωστόσο μια διεθνής έρευνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου.

Πηγή: www.newsit.gr