"Πανηλίθιος και σιχαμερός ο Τραμπ". Μηνύματα φωτιά και εμπλοκή Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές, επεισόδιο… χιλιοστό.


13-12-2017 20:36

Ξανά στο προσκήνιο οι έρευνες για πιθανή εμπλοκή Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ο Τραμπ, το Facebook κι ο εισαγγελέας Μιούλερ.

Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις εναντίον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, αφού αποκαλύφθηκαν νέες λεπτομέρειες για τα μηνύματα εναντίον του προέδρου Ντόναλν Τραμπ που είχε στείλει ένας πράκτορας της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Πράκτορας ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα για την πιθανολογούμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Σε μια ακρόαση της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικανοί ζήτησαν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν να εξετάσει αν έχει επηρεαστεί η έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

αμερικανικές εκλογές

Τι έλεγαν τα μηνύματα για τις αμερικανικές εκλογές

Τα μηνύματα αυτά, αντάλλαξαν πέρσι ο πράκτορας του FBI Πίτερ Στροκ και η δικηγόρος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Λάιζα Πέιτζ. Σε αυτά, αναφέρονται στον Τραμπ με χαρακτηρισμούς όπως «πανηλίθιος» και «σιχαμερός»! Αυτό αναφέρε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Γκούντλατ.

click4more

ΗΠΑ: Τηλεπερσόνα παραιτήθηκε από σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ

Καταδεικνύουν «ακραία προκατάληψη σε βάρος του προέδρου Τραμπ, ένα γεγονός που θα ήταν από μόνο του άσχημο αν αυτά τα δύο πρόσωπα δεν είχαν προσληφθεί στη dream team του Μιούλερ που ερευνά το πρόσωπο για το οποίο έδειχναν τόση αποστροφή«, σημείωσε ο Γκούντλατ.

Ο Στροκ μετείχε στην ομάδα του Μιούλερ που ερευνά τη ρωσική ανάμιξη. Ο ειδικός εισαγγελέας τον απομάκρυνε όταν αποκαλύφθηκαν τα μηνύματα αυτά, από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης. Του έχουν μάλιστα ήδη ανατεθεί καθήκοντα σε άλλο τμήμα.

Ο Ροζενστάιν, καταθέτοντας στην Επιτροπή, είπε ότι δεν έχει διαπιστώσει να διαπράχθηκε κάποια απρέπεια από το γραφείο του Μιούλερ και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για να απολυθεί ο ειδικός εισαγγελέας.

Οι Δημοκρατικοί, από την άλλη, υποβάθμισαν τα μηνύματα του πράκτορα, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν απόδειξη προκατάληψης.

«Ο Πίτερ Στροκ δεν είπε κάτι για τον Ντόναλντ Τραμπ που να μην το σκεφτόταν την ίδια περίοδο η πλειοψηφία των Αμερικανών», σχολίασε ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέρολντ Νάντλερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters