Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


12-12-2017 23:10

Σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα προσκαλεί όλους το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τις ημέρες των γιορτών, από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική, με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

* Την Πέμπτη 14/12, στις 20.30 στον Φάρο, η ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble θα παρουσιάσει γνωστά κομμάτια στο κοινό, μυώντας το στην λάτιν, αλλά και κλασική κουλτούρα τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Λίγες μέρες αργότερα, την Κυριακή, 17/12, στις 13.00 στον Φάρο, η ορχήστρα θα ενώσει τις δυνάμεις της με τους νεαρούς μουσικούς και τη χορωδία του El Sistema Greece, ερμηνεύοντας κομμάτια των Mozart, Verdi, Morricone και πολλών ακόμα συνθετών.

* Η Δευτέρα, 18/12 και η Τρίτη, 19/12 αφιερώνονται στη μαγευτική μουσική των ταινιών του Harry Potter. Ένα πανόραμα μουσικής των 8 πολυαγαπημένων ταινιών του δημοφιλούς νεαρού μάγου Harry Potter, θα γεμίσουν την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 19.00, με τον Αναστάσιο Συμεωνίδη στην διεύθυνση της Academica Athens Orchestra. Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η προεγγραφή στο snfcc.org/events.

* Το Σάββατο, 23/12, στον Φάρο, στις 12.00, εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους. Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα.

* Την Παρασκευή, 29/12, στις 21.00, στον Φάρο, ο πολυπράγμων ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Άγγλος frontman Bradley White Dale, θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό και νοσταλγικό πρόγραμμα. Η συναυλία θα συμπεριλαμβάνει τραγούδια μεγάλων μουσικών όπως οι David Bowie, George Michael, Prince, Amy Winehouse, Whitney Houston, Michael Jackson κ.α.

* Παραμένοντας ακόμα στο πνεύμα των γιορτών, το ΚΠΙΣΝ καλωσορίζει το 2018, την Παρασκευή, 05/01, στις 21.00 στον Φάρο, με μία εορταστική συναυλία των Gumbo Ya Ya, με μουσική από την Νέα Ορλεάνη. Μαζί τους η Πειραιώτισσα Sugahspank.

Οι μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στo https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/how-to-get-here/?lang=el

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ