Τρεις προφυλακιστέοι από τη σπείρα που έκλεβε σπίτια στη Δυτική Ελλάδα


12-12-2017 21:11

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις απο τους δώδεκα συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στους νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Κέρκυρας.

Yπενθυμίζεται ότι έπεσαν στα «δίχτυα» της Αστυνομίας μετά απο επιχείρηση που έγινε στις 8 Δεκεμβρίου σε Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόνιτσα και Aιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν απόψε ο αρχηγός της σπείρας και δύο συνεργοί του, όλοι τους κάτοικοι των Ιωαννίνων ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι.

Εξω απο το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων Ρομά ενώ διακριτική υπήρξε η παρουσία της Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση που ήταν διαρθρωμένη σε τρεις επιχειρησιακές υποομάδες, δραστηριοποιείτο από τον Μάιο του 2017 και εμπλέκεται σε τουλάχιστον 132 διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια (τελεσμένες και απόπειρες), με τη συνολική λεία από την συστηματική εγκληματική της δράση να υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη με τη μορφή οργάνωσης «οικογενειακού σχήματος» με αρχηγικό μέλος έναν 36χρονο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους κατά περίπτωση ενώ στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κλοπιμαία, τρία οχήματα, αεροβόλο όπλο, κυνηγετικό όπλο και τα χρηματικά ποσά των 2.190 ευρώ και 11.000 λιρών Ιταλίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράνομης οπλοκατοχής.

Πηγή: epirus-tv-news