Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Κωμικοτραγικό να λένε ότι mail Χαρδούβελη προέβλεπε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ


12-12-2017 17:32

“Κωμικοτραγικό” χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν υποστηρίξει πως αυτό το μέτρο συμπεραλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη.

Με κοινό τους δελτίο τύπου οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας, και Νότης Μηταράκης διαψεύδουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Τονίζουν πως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015.

Σημείωσαν μάλιστα πως η κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλιζε το μειωμένο ΦΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως και τώρα η ΝΔ έχει φέρει τροπολογία στην Βουλή για διατήρησή του.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Είναι κωμικοτραγική η προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. δηλώνοντας ψευδώς ότι αυτή συμπεριλαμβάνονταν στο mail Χαρδούβελη.

Και για να είμαστε απολύτως σαφείς: Στη σελίδα 27 του mail Χαρδούβελη, η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφενός επιβεβαίωνε την κατοχύρωση του νησιωτικού Φ.Π.Α. ως κεκτημένου στη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, αφετέρου αρνούνταν την κατάργησής του στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Αντιθέτως, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά είχε προταθεί από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, με την πρόταση που κατέθεσε εγγράφως στους δανειστές πριν από το δημοψήφισμα.

Αν δεν συμφωνούν στην Κυβέρνηση με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία που καταθέσαμε για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. Και εκεί να κριθούμε όλοι για τη συνέπειά μας. Ή εναλλακτικά να εντάξουν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα μέτρα του κοινωνικού μερίσματος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά ήταν και είναι επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα».

Πηγή: www.newsit.gr