Η Ιταλία στο έλεος της κακοκαιρίας – Υπερχείλισαν ποταμοί, εκκενώθηκαν περιοχές


12-12-2017 13:05

Μπορεί πλέον να μη χιονίζει και να μη βρέχει στην Ιταλία. Αλλά η κακοκαιρία που σαρώνει μεγάλος μέρος της Ευρώπης φέρνει άλλα προβλήματα. Όπως την υπερχείλιση ποταμών.

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία προκάλεσε, τις τελευταίες ώρες, την υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων στη βόρεια Ιταλία. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, ο ποταμός Έντσα έσπασε τα φράγματα και αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση περίπου 1.000 κατοίκων της γύρω περιοχής.

Έξω από την Γένοβα, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, η στάθμη των ποταμών Βάρα και Μάγκρα παρακολουθείται συνεχώς από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Υπερχείλισε και ο Εντέλα

Στην ίδια περιοχή, αργά χθες (11.12.2017) το απόγευμα υπερχείλισε ο ποταμός Εντέλα. Αποφασίσθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων που ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών.

Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λούκα υπερχείλισε ο ποταμός Σέρκιο, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο αυτοκινητόδρομου.

Στην περιφέρεια του Πιέμόντε, η σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών έχει σταματήσει, αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί τώρα το μεγάλο στρώμα πάγου που έχει δημιουργηθεί σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε σιδηροτροχιές.

Στις Δολομιτικές Άλπεις, τέλος, εδώ και τρεις ημέρες συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός 50χρονου Ιταλού, ο οποίος δεν επέστρεψε στο χωριό του, το Βογκόνια, έπειτα από εκδρομή με φίλους για σκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Με πληροφορίες και από corriere.it